NÄDALA RETSEPTID ⟩ Moevõnked pudrupotis

Britt Rosen
Copy
Hommikupudru variandid: kaerast, speltast ja mustast riisist. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman
Hommikupudru variandid: kaerast, speltast ja mustast riisist. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Olgu õues kolmkümmend kraadi plussi või sama palju miinust, puder on üks tervislikumaid hommikusööke. Popp toorpuder ei taha keetmist ja ka värske kevaderoheline kõlbab pudru sisse, pakub kohviku Orangerie värvika pudrukäekirjaga peakokk Nikol Otsepp.

Söön ise hommikuti pigem just putru, tähendab Nikol Otsepp, kelle peakokkamisel sünnivad Rotermanni kvartali kohviku Orangerie hommikumenüüsse pudruretseptid, millest nii mõnigi on ära võrgutanud isegi parajad pudrupõlgurid. Üks maja hitte on soolane kaerapuder vahemerelises võtmes, kus maitsenoote lisavad päikesekuivatatud tomatid, parmesani juust ja rukola. Teise suursoosikuna nimetab peakokk magusa varjundiga speltaputru kookospiimaga, kuhu sööja võib segada maitse järgi marju, toormoosi, kohvikuköögi enda granola’t või omega-seemnesegu. Möödunud suvel aga tõusis iseäranis sportlastest püsikundede hulgas staariks eksootilist maiku musta riisi-kookose puder, mis tõotab kohviku pudrukaussidesse varsti tagasi jõuda. «Must riis annab jõudu, karamellistatud banaaniviilud magusust ja toitaineid,» kirjeldab peakokk energiaküllast putru ja lisab, et samuti on kasulikud mustas riisis sisalduvad erilised antioksüdandid, mis annavad sellele mustjaslillaka värvi.

Jõud ja energia on ka üks, mille pärast toitvat hommikputru päeva stardiks nii suusa- kui ka rannahooajal kiita, olgu see vanamoodsalt lihtne ja kasin segu teraviljast ning veest ja/või piimast või keedetud hoopis uuema aja moekaanonite järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles