LOODUSLIK DOPING See meiegi toidulaual levinud taim aitab parandada sportlaste sooritust

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Saksamaa teadlased on veendunud, et spinatis sisalduva aine tõttu tuleks professionaalsetel sportlastel keelata vitamiinirikka taime tarbimine.

Spinati tervistparandav toime seisneb eeskätt selle suures rauasisalduses, mis aitab omakorda reguleerida hapniku transporti ja punaste vereliblede tööd. Spinat taastab inimese energiavaru ja parandab vere kvaliteeti.

Berliini Freie ülikooli teadurid on aga avastamas spinati veel üht kasulikku omadust, mis võib meie senised teadmised spinatist pea peale pöörata. Nimelt usuvad saksa teadlased, et spinat parandab sportlaste sooritusvõimet, mistõttu soovitavad nad professionaalsetel sportlastel vältida selle tarbimist, vahendab Indy100.

Ülikooli teadlased teavitasid avastusest ka Maailma Antidopinguagentuuri (WADA), väites, et spinat on looduslik steroid, kuna see sisaldab hormooni nimetusega ekdüsteroon. Asjatundjad leidsid uuringusse kaasatud 46 sportlase puhul, et nende lihasmass ja üldine füüsiline vorm oli märkimisväärselt parem kui neil, kellele manustati platseebot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles