Majaomaniku meelespea: 8 asja, mis enne suve saabumist ära teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suvi pole enam kaugel, mis tähendab, et mõned tööd tuleb kohe ära teha. Siin on kaheksa asja, mida iga majaomanik tegema peaks.

Vaadake üle aias kasvavad puud

Viljapuudele pööratakse tähelepanu igal kevadel, kuid aias või selle ääres kasvavad puud jäävad tihti tähelepanuta. Surnud oksad kukuvad varem või hiljem maha ning tekitab kahju sellele, mis oksa alla jääb. Ka kehva tervisega puu võib tormise ilmaga ümber kukkuda. Kui sinu kinnistul ja selle ümbruses kasvab palju puid, siis tasub kevadel arborist külla kutsuda. 

Puhasta vihmaveerennid

Vihmaveerennid täituvad ajaga igasugu sodiga, mis takistab vihmavee liikumist. Kevad on reeglina kuiv hooaeg ning parim aeg enne suviste vihmasahmakate saabumist veerennid üle vaadata ja puhastada. 

Lakid ja värvid

Värskelt lakitud aed või hoopis uue värvikihi saanud fassaad annab kodule uue hingamise. Mõistlik on teha seda kevadel, kuna suvine ilm võib olla väga heitlik. Ka tugevad vihmahood ja kõrged temperatuurid ei tee seda tööd lihtsamaks. 

Kontrollige kliimasüsteeme

Enne suure palavuse saabumist kutsu kohale tehnik, kes kliimaseadmed üle kontrollib ning vajadusel hooldustööd teeb. Pole vaja tekitada olukorda, kus toas palav, kuid seinal rippuvast seadmest mingit kasu ei ole. 

Puhastage ventilatsiooniavad

Ventilatsiooniavadesse koguneb tolm ja muu mustus, mis takistab õhu liikumist. Puhasta need avad sinna kogunenud mustusest ning õhk hakkab paremini liikuma.

Pese maja puhtaks

Kuna viimati oma maja fassaadi puhastasid? Ka see tahab hoolivat kätt tund. Ära jäta fassaadi unarusse ja pese see puhtaks. 

Kontrolli terrassi

Suvel on väga mõnus terrassil aega veeta, kuid enne tuleb veenduda, kas see ohutu on. Mädanenud või lahtised lauad võivad õnnetuse põhjustada. Veel tuleb hinnata, kas terrassi lauad tahavad ehk uut laki või värvikihti. 

Väetage taimi

Viljapuud ja -põõsad, peenrad ja muu vajavad peale pikka talve lisatoitaineid, et saaki kasvatada ja ilus olla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles