«Hiiumaa on suurepärane koht külastamiseks ka kevadel. Üle kogu saare avatud restoranide nädalal kutsuvad turismiklastri liikmed ja koostööpartnerid maitsma Hiiumaa kohaliku köögi eripärasid, nautima kultuuriprogrammi ning kasutama võimalust tervislikuks liikumiseks värskes õhus,» kutsub sündmuse korraldaja Hiiumaa turismiklastri juht Kristel Üksvärav kevadiseks koolivaheajaks Hiiumaad külastama.
Info toimuvate sündmuste ning restoranide erimenüüde kohta leiab restoranide nädala kodulehelt.
Restoranide nädala lõpetab 1. mail suur kevadpidu, kui Kärdlas peetakse Hiiumaa turismimessi, tähistatakse Kärdla päeva ning sadamates avatakse navigatsioonihooaeg.
Hiiumaa restoranide nädala erimenüüde toitude hinnad jäävad vahemikku 15–25 eurot. Erimenüü nautimiseks soovitab Üksvärav soetada vautšer SIIT.
«Vautšerid on kasulik osta ette, sest kohapealt tellides ei ole erimenüüde ja vabade laudade saadavus garanteeritud. Meie kodukohvikute päevade ning ka talvise glögikohvikute päevade kogemus näitab, et külastajate huvi võib tipphetkedel olla suur ning kohvikute ja restoranide pidajatel on lihtsam oma tööd planeerida, kui lauad ja menüüd on ette tellitud,» märkis Üksvärav.