KEVAD TALDRIKUL Röstitud lillkapsasteigid toovad argipäeva maitset ja värvi

Kodu.postimees.ee
Copy
Röstitud lillkapsasteigid lillkapsapüreega.
Röstitud lillkapsasteigid lillkapsapüreega. Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab röstitud lillkapsasteikide retsepti. 

Kadri nimetab kõnealust rooga küll lillkapsasteikideks, kuid loomulikult ei ole siin päris steigiga midagi ühist. «Tegelikult on tegemist täiesti taimse toiduga, kui praadimiseks või asemel õli kasutada. Kasutasin praadimiseks võid, mis pisut maitset juurde annab, kuid veganid võivad rahumeeli selle õliga asendada ning toit saab endiselt suurepärane. Samas on steigiks kutsumine selles suhtes igati õigustatud, et minu hinnangul annab lillkapsas sellisel kujul täiesti pearoa mõõdu välja, märgib Kadri.

Vaja läheb

  • 1 suurem lillkapsas kasutasin imeilusat romanescot, aga sobib ka tavaline
  • Võid või õli praadimiseks
  • 100 ml kookospiima
  • 1 spl sidrunimahla
  • Soola-pipart

Serveerimiseks

  • Dukkah maitseainesegu
  • Koriandriõli
  • Granaatõunaseemneid

Juhtnöörid

  1. Pane ahi 200 kraadini eelkuumenema ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
  2. Lõika lillkapsas pooleks ning seejärel keskmisest osast umbes 2cm pakusused viilud – südamik hoiab neid kenasti koos. Kui südamiku osa on väljast väga kiuline, siis võid selle ära koorida, aga muidu jäta kapsast alles nii palju, kui võimalik.
  3. Kuumuta pannil tibake võid või õli ning küpseta lillkapsaviilud selles mõlemalt poolt krõbedaks – kulub umbes 2 minutit kummaltki poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Siis tõsta viilud ahjuplaadile ning rösti neid pöördõhu režiimi kasutades 20 minutit. Piilu vahepeal ahju ja keera steigid vajadusel ettevaatlikult ümber.
  4. Ülejäänud lillkapsas tükelda ning pane samale pannile, kus just steike praadisid. Prae ka need kergelt läbi, maitsesta soolaga, kalla peale 1 dl keevat vett, kata pann kaanega ning lase neil umbes 10 minutit keskmisel kuumusel pehmeneda.
  5. Kui pannil hauduv lillkapsas on pehme, siis tõsta see ümber kuumakindlasse kaussi ning püreeri koos kookospiima ning sidrunimahlaga ühtlaseks. Maisesta soola ja pipraga.
  6. Serveerimiseks jaota püree taldrikute vahel, tõsta sellele lillkapsasteik ning lisa taldrikule ka dukkah, granaatõunaseemned ning koriandriõli.

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles