Levinud nõudepesumasina nipp, millest rohkem kahju kui kasu

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sotsiaalmeedias leviv nõudepesumasina nipp on aja ja raha raiskamine.

Nõudepesumasinad on tõeline elupäästja peredele ja kõigile, kes vihkavad taldrikute nühkimist. Imemasin lööb nõud minimaalse vaevaga särama, säästes aega ja vaeva. 

Kuid selleks, et nõudepesumasin korralikult töötaks, tuleb määrdunud asjad sinna õigesti sisse panna. Koristamisnippidele pühendatud sotsiaalmeediakanalid näitavad pidevalt erinevaid viise, kuidas puhtaim tulemus saada. Näiteks soovitavad paljud visata nõudepesumasina tablett lihtsalt masinasse, jättes spetsiaalselt tableti jaoks mõeldud sahtel unarusse. 

Näiteks väidab sotsiaalmeedia koristusguru Anna Lanier, et tema nõudepesumasinat remontimas käinud tehnik selgitas samuti, et tablett tuleb lihtsalt masinasse visata ja unustada. 

Ta jagas antud infokildu oma jälgijatega, kuid peagi kommenteeris ta postituse alla teine tehnik, kes kirjutas: «Ära viska seda masinasse! Masin teeb eelpesu ja see kõik pestakse enne põhitsüklit ära.»

Teemal võttis sõna ka teine koristusguru, kes teemat pikemalt lahkas, vahendab Mirror. Nicki Rodriguez selgitas, et nõudepesumasinate puhul pole miski juhuslik. Ta võrdles nõudepesumasina tööprotsessi meie seedesüsteemiga, kus igal asjal oma koht ja funktsioon. 

Nick jätkas, et esmalt käivitubki eelpesu, mis suurema sodi maha peseb. Kui visata nõudepesumasina tablett lihtsalt masinasse, siis lahustub see enne põhipesu ära ning suurt tolku sellest sedasi ei ole. Nippide katsetamine võib tunduda ahvatlevana, kuid iga «nipp» proovimist ei vääri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles