Üllatus Soome üüriturul: kõige kõvema tõusu tegid linnad, mis pealinnast kaugel

Kodu.postimees.ee
Copy
Helsingi. Pilt on illustreeriv.
Helsingi. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soome statistikaameti andmetest selgub, et üürihinnad jätkavad kasvamist, kuid kõige kõrgema lennuga on piirkonnad väljaspool pealinna. 

Eraomaniku poolt üürile antud eluruumide üürihinnad kasvasid aasta esimeses kvartalis Helsingis üks protsent ning ülejäänud riigis keskmiselt 2,1 protsenti. Kõige suurem tõus oli Hämeenlinnas (3,1%), Oulus (2,9%) ja Rovaniemis (2,9%). Kõige vähem tõusid hinnad Raumas (0,4%), Poris (0,4%) ja Mikkelis (0,5%). 

Statistikaameti andmeil olid suurimad tõusjad mitme magamistoaga korterid, samas ühetoaliste korterite hinnatõus oli väiksem – pealinna piirkonnas 0,5 protsenti ning ülejäänud Soomes 1,8 protsenti. 

Ka riigi poolt subsideeritud eluruumide üürid on tõusnud. Eelmisel aastal kasvasid need Helsingi piirkonnas 1,7 protsenti ning ülejäänud riigis 1,8 protsenti. 

Võrdlemisi tagasihoidliku üürihinna tõus Helsingis on pikem trend. Näiteks tõusid eelmisel aastal pealinna korterite üürihinnad 0,3 protsenti. Samas on väljaspool pealinna hinnad kasvamas muljetavaldava kiirusega. Näiteks tõusid eelmisel aastal üürihinnad Turus 1,8 protsenti ja Tamperes 1,7 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles