:format(webp)/nginx/o/2023/04/25/15279831t1h9155.jpg)
Suhkur on üks nendest toiduainetest, mis võib õige hoiustamise korral igavesti söömiskõlblik olla.
Suhkur, täpselt nagu sool, takistab mikroobide kasvu. See on üks põhjustest, miks paljud kauasäilivad toidud sisaldavad rohkelt suhkrut ja soola. Viimased kuivatavad toidust välja vee ja ei lase bakteritel kanda kinnitada, kirjutab Yahoo News.
Omaette toiduainena säilib valge suhkur õhukindlas anumas igavesti. Kuna suhkur tõmbab lendlevad aroomid endasse, soovitavad asjatundjad hoida seda eemal tugevalõhnalistest ainetest, näiteks kohvist ja mustast teest. Suhkrut ei tohi päris kindlasti külmkapis hoida, kuna selle külm ja niiske keskkond rikuvad suhkru omadused. Lisaks võib suhkur külmikus paiknevate toiduainete aroomid endale külge võtta.
Pruuni suhkru ja tuhksuhkru võiks aga kahe aasta jooksul ära tarbida. Juhul, kui suhkrud peaksid aja jooksul kõvaks muutuma, piisab sellest kui neid mikrolaineahjus veidi soojendada. Fariin- ja Muscovado suhkrud on niiskemapoolsed ja neid peaks säilitama õhukindlalt suletuna.