Talveaed – naudingute oaas põhjamaises kliimas

A-Profiil
Copy
Foto: A-Profiil

Kui päike juba pisutki kõrgemalt käib, pöörab talvest väsinud eestimaalane nina päikese poole, et nautida seda vähestki valgust. Aga et õues ikka veel üsna vilu on, kulub marjaks ära üks klaasist seinte ja katusega talveaed, kus loodust, soojust ja head seltskonda nautida.

Talveaed võib olla just nii suur nagu sa soovid. Kui sa tahad, et talveaed ehitatakse maja külge, siis nõuab seadus, et tuleb teha projekt ja kooskõlastada see omavalitsuses. Kui ehitada talveaed eraldiseisvana, ei ole kuni 20m2 ehitise korral projekti ega kooskõlastust vaja. Kui ehitis on aga suurem kui 20m2 tuleb eraldiseisvale talveaiale teha ka projekt ja kooskõlastus. Kuigi talveaed on püsiehitis on soovi korral seda võimalik üsna lihtsasti eemaldada.

Foto: A-Profiil

Talveaia ehitamiseks peab kindlasti tegema vundamendi. Tavaliselt tehakse see betoonist postidega kuid võib teha ka plaatvundamendi või lintvundamendi. Vundament peab olema korralik, sest kui see on ehitatud nö üle-jala või tehtud fibo plokkidele lihtsalt, hakkab talveaed vajuma ja see mõjutab talveaia raami ja klaaslükanduste töökindlust.

Talveaed on nii valgusküllane, sest lisaks seintele on ka selle katus klaasist. Kui sa just ei soovi kirkast klaasist talveaeda, siis saab nii katuse kui seinad teha toonklaasist, valida on võimalik mitmete erinevate toonide vahel, populaarsemad on pronks, hall ja tumehall.

Foto: A-Profiil

Kui hinnapiir sulle takistusi ei sea, on võimalik teha päris põneva arhitektuuriga talveaed, näiteks kumerate seintega. Või siis lased teha talveaia raami ühte tooni ja klaaslükanduste süsteemi teist värvi. Alumiiniumist konstruktsioonile ja detailidele saad sobiliku tooni valida RAL kataloogi alusel.

A-Profiil on ka tšehhi ettevõtte Hanscraft välispa vannide maaletooja. Ja kui sa nii soovid, paigaldavad nad sinu talveaeda ka välispa vanni. Välispa vannidest saad lähemalt lugeda siit: www.mullivannid.ee

A-Profiili talveaiad on kõik ehitatud rätsepalahendusena ehk iga talveaed on eriline ja omanäoline, mille piirideks on ainult sinu fantaasia. Kõikidele toodetele antakse kahe aastane garantii.

Kui praegu tellimine ära teha, saad suve pikendusena talveaias istudes ka sügisvärve nautida. Madalhooajal on tarneaeg kuus kuni kaheksa nädalat ja tipphooajal kaheksa kuni kümme nädalat.

Copy
Tagasi üles