Hooldusvaba fassaadimaterjal mis kestab aastakümneid

Bestor
Copy
Foto: Bestor

Eramaja fassaadi renoveerimisel on üks mõistlik otsus kasutada CEDRAL kiudtsement fassaadiplaate. See meenutab välimuselt puidust välisvoodrilauda kuid mille ruutmeetri hind on nüüdseks odavam või samas hinnaklassis kui puitvoodrilaua oma.

Kui mõni aasta tagasi oli kiudtsement palju kallim, kui puit, siis nüüd see enam nii ei ole. Kiudtsement voodrilaua ruutmeetri hind on nüüdseks odavam või samas hinnaklassis kui puitvoodrilaud. Kui kiudtsement voodrilaud Cedral Classic m2 hind algab 31,95€/m2, siis samaväärse puitvoodrilaua ruutmeetrihind on keskmiselt 33€/m2 juures. Võrdluseks on võetud puit voodrilauad, mis oleks Cedrali’ga sama laiuse lähedal (180-195mm). Samuti sai võrdluseks otsitud juba viimistletud ning värvitud voodrilauad (puidu puhul krunt+1-2 kihti värvi).

Foto: Bestor

Kiudtsemendi puhul on tegemist vastupidava ja keskkonnasõbraliku materjaliga. Soojapidavuse annab hoonele isolatsioonikiht, mis asub fassaadikatte taga. Aga kuna kiudtsement voodrilaud CEDRAL on mõeldud ventileeruvatele fassaadidele, siis on selle süsteemi üldine soojapidavus väga hea. Samuti tagab ventileeritav ehk tuulduv fassaad voodrimaterjali taga asuva tarindi kuivamist ega lase liigniiskusel pugeda konstruktsioonidesse.

Cedral voodrilaua eluiga on orienteeruvalt 50 ning täielik materjaligarantii 10 aastat. Need lauad ei pleeki ja üldiselt ei pea nende hooldamiseks tegema muud, kui fassaad mustuse eemaldamiseks survepesuriga üle lasta maksimaalselt 80 baari juures, vähemalt 20 cm kaugusel välisvoodrist. Vett tuleb pihustada otse ja laialt, ära kasuta pöörlevaid, mustust lõikavaid pihusteid. Kuid üldiselt ei ole puhastamine kohustuslik ning kui maja ei asu kruusatee ääres, siis puudub selleks tavapäraselt vajadus.

Praegu veel on materjal saadaval 31 erinevas värvitoonis, kuid alates sügisest jääb valikusse 18 värvitooni. Lisaks voodrilaudadele on saadaval ka samas toonis lisatarvikud fassaadi sõlmede viimistlemiseks. Kõik lisatarvikud on valmistatud alumiiniumist ning valikus on näiteks a- ja sümeetriline välisnurga profiil, sisenurga profiil, algus-, ühendus-, sillus- ja lõpuprofiil, tuulutusprofiil ehk perfoliist ning teised fassaadile mõeldud tarvikud.

Foto: Bestor

CEDRAL'i paigaldamisega saab igaüks hakkama, seda eeldusel, et paigaldusjuhend on vähemalt korra läbi loetud. Tavapäraselt ehitatakse süsteem üles alumiiniumprofiilidele ning voodrilaudu võib paigaldada nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. Kuid parema pildi paigaldamise protsessist annab kindlasti videos nähtav: Cedral click ja Cedral classic

CEDRAL'i leiab peaaegu kõigist hästi varustatud ehituspoodidest. Kui on soov otse maaletoojalt materjal soetada, võib heita pilgu Bestor Grupp esinduskauplustesse, mis asuvad Tallinnas ja Tartus.

CEDRAL'i puhul on tegemist osalise laokaubaga, mis tähendab, et pärast ostu saab ise järele tulles kauba kohe kätte. Kui materjal tellitakse koos transpordiga, võib tarneks arvestada kaks kuni neli päeva. Aga et kõiki toone toodet laos ei hoita, võib tellimisel arvestada tarneajaks kaks kuni neli nädalat.

Copy
Tagasi üles