Kui katuse renoveerimine, siis Leedu eterniitplaat

Bestor
Copy
Foto: Bestor

Plaanid eramut renoveerida, kuid sa pole suutnud otsustada katusekatte materjali osas – valik on suur ja igaüks kiidab enda kaupa. Praktilisuse ja vastupidavuse mõttes tasub kaldkatuse puhul kindlasti eelistada kiudtsement laineplaate ehk Leedu eterniiti või siis keraamilisi katusekive. Eterniidi puhul on eriti oluline jälgida kes ning kus on materjali tootnud.

Vaieldamatult pakub parimaid laineplaate ja garantiitingimusi jätkuvalt Leedu päritolu Eternit. Kõige suurem erinevus, võrreldes teiste kaasaegsete materjalidega, on kindlasti kasulik eluiga, mis eterniidi puhul on orienteeruvalt 70 aastat. Võrdluseks võib siia tuua näiteks bituumensindlid, mis peavad vastu 15-20, plekk-katus 50 aastat, odavama ja õhema pleki puhul on see aeg lühem veel.

Kui sul on võimalik rohkem investeerida, võid loomulikult valida ka keraamilise kivikatuse, mille eluiga on samuti vähemalt 70 aastat. Aga selle materjali trumpab eterniit üle hinnataseme poolest, sest eterniitkatuse soetamise hind on orenteeruvalt 60% soodsam korraliku savikiviga võrreldes, sellele lisandub veel ka paigaldamise keerukus.

Foto: Bestor

Kui võrdleme eterniidiga sarnasel hinnatasemel olevaid materjale ehk siis eelkõige plekk-katusega, ilmnevad mõned olulised erinevused. Eterniit on vaikne, ei kolise tuule, vihma ega ka rahega. Eterniit ei pärsi andmeside ehk hoones ei teki katuseplekiga kaasnevaid mobiilside levi probleeme. Eelkõige ilmneb see probleem ühekordsete hoonete korral.

Vana eterniitkatuse renoveerimisel tasub kindlasti eelistada kaasaegset eterniiti, sest vana eterniitkatuse asendamisel uue eterniidiga ei nõuta ehitusluba. Uusehitise puhul võib valida väiksema profiiliga eterniitlaineplaadid, need annavad hoonele modernsema ja ehk pisut isegi kivikatusega sarnase välimuse.

Leedu päritolu eterniidi puhul on valikus kaheksa värvitooni ja lisaks materjali enda 30 aastasele grantiile on lisaks veel viie-aastane värvigarantii. Samuti on saadaval mitme värvitooniga lisatarvikud erinevate sõlmede viimistlemiseks (harjakatted, otsaplaadid, servakatted, ühenduselemendid vertikaalse seinaga ja harjakivid).

Foto: Bestor

Paigaldamine ja tarneaeg

Eterniidi paigaldamine on lihtne ja paigaldusjuhend kergesti mõistetav. Nurgad lõigatakse juba tootmise käigus, see säästab paigaldamise aega, ka on viielainelistel Gotika ja Villa plaatidel ettepuuritud augud.

Leedu eterniiti Eternit leiab peaaegu kõigist hästivarustatud ehituspoodidest üle Eesti, näiteks Bauhof, Ehituse ABC, Decora, ESPAK jne. Juhul kui soovid materjali otse maaletoojalt soetada, võib piiluda Bestor Grupp esinduskauplustesse, mis asuvad Tallinnas ja Tartus.

Et tegemist on laokaubaga, võid peale ostu kaubale kohe järele tulla. Kui tellid materjali koos transpordiga, arvesta tarneajaks kaks kuni neli päeva. Suvisel perioodil võib ette tulla, et mõned värvid või profiilid on ajutiselt Eesti laost välja müüdud, sel juhul on tarneaeg umbes kaks nädalat.

Copy
Tagasi üles