UURING Selles maakonnas elavad meie kõige agaramad rohenäpud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Selgub, et üle poole Eestis elavatest inimestest kasvatab aiasaaduseid.

Eesti elanikud on suured rohenäpud, selgub Prisma kliendiküsitlusest. Üle poole ehk 54 protsenti uuringus osalejatest vastas, et juba kasvatavad või plaanivad sel aastal esimest korda kasvatada aiasaaduseid.

47 protsenti vastanutest on juba varem aiasaadusi kasvatanud ja plaanib seda teha ka sel aastal. 7 protsenti soovib sel aastal aga aiasaaduste, näiteks köögiviljade ja maitserohelise kasvatamist esimest korda proovida.

Kõige agaramad rohenäpud elavad Raplamaal, kus aiasaaduste kasvatamisega tegeleb koguni 74 protsenti elanikest. Palju kasvatatakse ka pealinnast väljaspool asuvates Harjumaa piirkondades, kus aiatöödega tegeleb 67 protsenti inimestest. Tartumaal kasvatab aiasaaduseid 60 protsenti inimestest, Tallinnas 44 protsenti.

Erinevalt aiasaadustest on lilletaimede ise kasvatamine vähem populaarne: vaid 16 protsenti eelistab lilled ise kasvatada, 46 protsenti vastanutest ostab lilletaimed poest. Ka siin on Raplamaa inimesed suurimad isetegijad: 26 protsenti Raplamaa elanikest kasvatab ka lilletaimi ise. Populaarsem on lilletaimede kasvatamine veel Ida-Virumaal, kus sellega tegeleb 22 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles