Bassein koduaias loob meeleolu ja lisab kinnistule väärtust

Basseinipood
Copy
Foto: Basseinipood

Et võtta lühikesest Eestimaa suvest viimast, on parim lahendus soetada oma koduaeda bassein. Sellest kujuneb sinu koduõue keskpunkt, mille ümber toimub kogu suvine tegevus ja lapsed veedavad rohkem aega pigem basseinis kui nutiseadmetes.

Kui oled oma koduaeda loonud head tingimused veemõnude nautimiseks, ei pea sa kulutama aega vee äärde jõudmiseks ega tunglema rahvarohketes randades - lihtsalt naudi ujumist isiklikus sooja veega basseinis. Pealegi lisab korralik bassein maja juures kinnistu väärtusele 10-20 %, kusjuures basseinile tehtud kulutus jääb kindlasti väiksemaks kui on kinnistu turuhinna kasv tänu basseini lisandumisele.

Õige hoolduse korral naudid suplemist basseinivees, mis on läbipaistev ja puhas. Lisades soojuspumba, algab hooaeg mai alguses ja lõpeb septembris. Saad oma basseinis nautida kasvõi 28 kraadist sooja vett ja üldsegi mitte väga suurte kuludega.

Foto: Basseinipood

Milline bassein valida?

Ikka sinu vajaduste ja võimaluste järgi. Odavaimad basseinid on täispuhutavate äärtega ja need on lühiajaliseks kasutamiseks, pigem üheks hooajaks.

Veidi paremad basseinid on metallraamil, neid on väga erinevas suuruses ja hinnaklassis. Nende vastupidavus on oluliselt parem. Miinuseks on see, et sügiseti peab need basseinid kokku korjama ja talveks hoiule panema.

Metallseinaga basseinid on mõeldud statsionaarseks paigalduseks, neid saab kas osaliselt või täies ulatuses maasse paigaldada ja nende ümber võib ka terrassi ehitada. Vastu peavad need umbes kümme aastat. Mõistagi võtab nende paigaldus oluliselt rohkem aega kui eelnevat tüüpi basseinidel.

Kui aga on soov saada oma perele korralik bassein kogu eluks, tuleb kaaluda valmisbasseini soetamist. Neid on sul võimalik paigaldada ise basseinipood.ee juhiste järgi, aga torustikke ja seadmeid paigaldavad ettevõtte spetsialistid siiski ise. Teine võimalus on tellida bassein neilt koos kogu paigaldusega. Valmisbasseine tehakse tehases vastavalt tellimustele, aga hooajal püütakse neid hoida ka laos – et kiiremad tellimused rahuldada.

Valmisbasseini ümber saab ehitada terrassi ja peale ka moodulkatte. Kui bassein on korraliku kattega võib läbi hooaja nautida sooja ja puhast vett mõistlike kuludega.

Kõikide basseinide juurde tuleb valida korralik pump-liivafilter, mis tagab koos keemiaga puhta vee. Kui sa aga ei soovi basseinikeemiat kasutada, on hea lahendus soolageneraator. Nii jääb ära kulu basseinikeemiale ja basseinivesi on kristallselge. Liivafiltri puhul tuleks arvestada vaid elektri kuluga, filterelementidega filtritel on aga suur kulu filterelementide näol.

Kui soovid, et kogu hooaja jooksul on basseinis valitud temperatuur, on parim lahendus soojuspump. Valmisbasseini korral on võimalik see ühendada ka maja küttesüsteemiga, aga seda vaid juhul kui kütteruum on basseinist mõistlikul kaugusel ja küttesüsteemi võimsus seda võimaldab.

Kui on mõte rajada koduaeda bassein, võta basseinipood.ee spetsialistidega ühendust ja nad leiavad sinu jaoks sobivaima lahenduse.

Copy
Tagasi üles