Tallinna botaanikaaia suvehooaja algus on pühendatud samblikele

Kodu.postimees.ee
Copy
Kobar-porosamblik.
Kobar-porosamblik. Foto: Tallinna botaanikaaed

Tallinna botaanikaaed avab traditsiooniliselt suvehooaja 1. mail ning seekord on avapäev ja terve maikuu pühendatud samblikele: esitletakse samblikunäitust ja viiakse läbi samblikuretke.

Euroopa 2023. aasta rohelise pealinna eriprogrammi raames on Tallinna botaanikaaia Palmimajas terve maikuu avatud samblikunäitus, kus saab nautida Tartu Ülikooli samblikuteadlase Andres Saagi fotosid ja uurida nende kõrval ka loodusest kogutud samblike eksemplare.

Hooaja avapäeval, 1. mail kell 12.00 juhendab Tallinna botaanikaaia sambliku-uurija Liis Marmor-Ohtla ekskursiooni, mille käigus saab tutvuda samblike salapärase eluga. Tallinna Botaanikaaia välialal on aasta ringi avatud samblike, sammalde ja puuseente püsinäitus, kuid samblikke kasvab botaanikaaias ka mujal, eriti puudel. Samblikutega tutvumine jätkubki looduses, kus selgub ka, milliseid vihjeid võivad samblikud anda ümbritseva keskkonna kohta, kui neid vaid lugema õppida.

Maikuu jooksul Palmisaalis esitletavat fotonäitust «Samblikud Andres Saagi fotodel ja Eesti loodusest» täiendavad tutvustavad tekstid ning loodusest kogutud samblikueksemplarid fotodel kujutatud liikidest.

Andres Saag on Tartu Ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudi kaasprofessor, erialalt lihhenoloog ehk samblikuteadlane. Ta on samblikke pildistanud alates selle sajandi algusest. Enamus fotosid on tehtud eesmärgiga illustreerida samblikke tutvustavaid käsiraamatuid. Palmimaja näitusel on väljas väike valik Andrese enam kui 1300 samblikufotost.

Alates maist on Tallinna botaanikaaed avatud iga päev kell 10.00-19.00, Palmimaja kell 11.00-19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles