NÄDALA RETSEPTID ⟩ Esimene roheline murrab kööki

Britt Rosen
Copy
Naadimuffinid, iseäranis head järgmisel päeval. FOTO: Kadi Truus
Naadimuffinid, iseäranis head järgmisel päeval. FOTO: Kadi Truus Foto: Kadi Truus

Suurt isu esimese omamaise värske rohelise järele võib kustutada mitmeti. Näiteks salati, supi, muffinite, pesto, piruka või võiga, kus käepärased taimelibled sees. Oma igakevadiste soosikute retsepte jagab Emmeliine toidutoa perenaine Kadi Truus.

Volbriõhtuks võib välja otsida grilli, kuid mitte ainult. Kui liha ja köögivilju saab sütel küpsetada aasta ringi raskuspunktiga suvel, siis esimese aia- ja metsarohelise lauale noppimiseks on parim üürike aeg just praegu, kui taimelibled veel noored. Siis on nende maitse mahedam ja need ei vaja erilist töötlemist, pealegi taimed hiljem puituvad.

Kuid need kaks kevade- ja suvehooaja kuulutajat võib ka kokku viia. Järvamaal Paide lähistel tegutseva Emmeliine toidutoa perenaise Kadi Truusi üks kevaderohelise lemmikuid on küüslauguse meki ja efektse rohelise värviga karulauguvõi, mis sobib ideaalselt ka grill-lihale. Iseäranis hästi väherasvasele kanale: «Võtad lihatüki tulelt taldrikule ja paned karulauguse maitsevõi kuumale lihale sulama. Liha pole vaja enne seejuures marineerida, piisab soolaga maitsestamist.» Viimast teeb ta ettevaatlikult, sest tema karulauguvõi retsepti kuuluvad ka meresoolahelbed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles