Soomlastel on kuningas Charlesile üks üllatus

Kodu.postimees.ee
Copy
Kuningas Charles III, 2023. aasta märts.
Kuningas Charles III, 2023. aasta märts. Foto: AP Photo/Gregor Fischer/Scanpix

Pagari- ja kondiitritootja saadab peatsele kuningale ühe magusa üllatuse. Selgub, et tegu on pikaajalise traditsiooniga, mille algatas Soome ühe menukaima ettevõtte juht isiklikult.

Kondiitritoodete tootja Fazer saadab kuningas Charlesile traditsioonilisi õnnitlusmarmelaade. Fazeri kommunikatsioonijuht Liisa Eerola ütleb Iltalehtile, et peagi kroonitava kuningale saadetakse paar kasti Finlandia marmelaade. Maiustustele on lisatud Karl Fazeri lapselapse Majlen Fazeri pidupäevatervitused.

«Kuningat ootab kahtlemata väga suur kingituste kuhi, ta ei pruugi meie meelespidamist märgata,» ütles Fazeri kommunikatsioonijuht Liisa Eerola.

Finlandia ballide lugu ulatub enam kui saja aasta taha. Aastal 1902 saadeti puuviljamarmelaadid kroonitavale Inglismaa kuningale Edward VII-le. Puidust kroonimiskarbile trükiti toona täpne koopia kuninga kroonist. Toona saatis marmelaadid ettevõtte asutaja Karl Fazer isiklikult. Ka kuninganna Elizabeth sai 1947. aastal pulmakingituseks Fazeri kuulsad marmelaadid, mille puhul ta Soome ettevõttele ka oma tänukirja saatis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles