Kivise ja tuulise Šotimaa saare müügipakkumise vastu on suur rahvusvaheline huvi

Kodu.postimees.ee
Copy
Barlocco.
Barlocco. Foto: Galbraith Group

Šotimaal müüakse kümne hektari suurust saart, kust puid ei leia ning kus lakkamatult puhub tuul. Karmid tingimused on ilmselt põhjus, miks saarel keegi ei ela, kuid uut omanikku otsitakse saarele siiski ning seda 150 000 naela ehk umbes 170 000 euro eest.

Barlocco-nimelise saare pani müüki Šoti kinnisvarafirma Galbraith. Saar asub Lõuna-Šotimaal Dumfriesi ja Galloway maakonnas ning on umbes kümne kilomeetri kaugusel lähimast linnast Gatehouse of Fleetist, mis on omakorda Glasgow'st kahetunnise autosõidu kaugusel. Saarele pääseb paadiga või mõõna ajal maastikusõidukiga.

Müügikuulutusega saab tutvuda SIIN.

Saar asub erilise teadusliku tähtsusega alal (Site of Special Scientific Interest), mis on Šotimaa valitsuse hinnangul märkimisväärne maa-ala oma taimestiku, loomastiku, geoloogia või looduslike pinnavormide poolest.

See piirab tunduvalt võimalust saada luba mis tahes püsiva ehitise või elamu ehitamiseks, teatas müügikuulutuse üles seadnud maakler David Corrie. Vaatamata piirangutele on Barlocco juba praegu osutunud väga populaarseks pakkumiseks. Huvi on üles näidanud üle poolesaja inimese nii Ühendkuningriigist kui kaugemalt. Ostuõiguse saab see, kes teeb lõpuks kõige parema pakkumise.

Barlocco saar.
Barlocco saar. Foto: Galbraith Group

Mis teeb Barlocco nii atraktiivseks?

«See on Šotimaal sageli tähelepanuta jäetud piirkond, kus on kaunid maastikud, looduslik rannajoon ja suured metsad koos väga väikese asustustihedusega,» ütles Corrie. Ta lisas, et puutumata rannajoon ja lummav maastik meelitasid 19. sajandil kohale kunstnikke ja teisi loomeinimesi ning selle ilu hinnatakse kõrgelt tänaseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles