OLE VALVAS See lihtne liigutus lubab vargal sekundiga korterisse pääseda (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui inimesed kodust lahkuvad, lukustavad nad alati uksed, kuid uks tasub lukku panna ka siis, kui oled koju tulnud. Kui sa ust koju tulles lukku ei pane, on suur oht, et vargad koridorist asjad vaikselt ära viivad, kui sina teadmatuses toas tegutsed.

Ära usalda lukustatud trepikoda!

Kortermajade elanikud on tihti liiga enesekindlad, arvates, et kui trepikoja uks on lukus, siis pätt sisse ei saa. «Trepikoja uks on vaid näiline turvalisus. Varastel on teatud nõksud, kuidas neist mööda pääseda,» selgitas G4Si erakliendiüksuse juht Tarmo Pärjala. «Näiteks on fonolukkudel olemas tehasekood, mille kasutaja peaks ära muutma. Tihti seda aga ei tehta.»

Nii eramute kui ka korterite uksed tuleb alati lukustada. Seda ka siis, kui ise kodus ollakse. Näiteid selle tõestuseks pole vaja kaugelt minevikust otsida. Tänavu 27. jaanuaril siseneti lukustamata ukse kaudu Valgas ühte korterisse ja varastati esikust rahakott koos dokumentide ja sularahaga.

Siia juurde rääkis Pärjala palju kõhedama loo ka ühest tuntud eestlasest, kelle nimetame seekord Matiks. Mees oli koos naisega voodis, kui märkas, et nende magamistoas liigub varas ringi. Ta ootas, kui varas oli seljaga nende poole, ning hüppas siis pätile kaela, üritades teda takistada. Niimoodi rüseldes jõuti trepikotta. Kolin oli nii vali, et naabrid tulid vaatama, mis toimub, ning varas võeti koos kinni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles