Õige akna valimisel usalda meistrit

REHPOL
Copy
Foto: REHPOL

Ehitades uut või renoveerides vana maja võid sa ühtäkki olla olukorras, kus sa ei teagi täpselt, millist akent sa vajad, milline on parim valik sinu maja jaoks. Ometi on igal aknatüübil oma kasutuskoht, kuhu ta kõige paremini sobib. Akende sobivus erinevatele hoonetele on tänapäeval pigem maitse kui funktsionaalsuse küsimus.

Hooldusvabad ja eelarvesõbralikud PVC-aknad on kindlasti parima hinna ja kvaliteedi suhtega. Ka saab PVC-aknad valmistada sellistena, et nende viimistlus imiteerib puidu mustrit ehk aken ei paista välja kui odav plastik. Kogenematu silm ei pruugi arugi saada, et tegelikult on tegemist plastakendega.

Ajahambale kõige vastupidavam ja meie kliimas kõige praktilisem lahendus on vaieldamatult puitalumiiniumaken, kuna see ei vaja üle värvimist ja akna skelett ehk puitraam on jäigem ja tugevam kui PVC-akendel. Puitalumiinium sobib oma veidi nurgelisema disainiga eriti hästi just uutele hoonetele.

Puitalumiiniumaknad on tegelikult puitaknad, mis on väljast kaetud vastupidava alumiiniumkattega, pakkudes toas puitakna meeldivalt loomulikku välimust, kuid õue poolt on need hooldusvabad. Puit- ja puitalumiiniumaknad võimaldavad valmistada suuremaid avatäiteid ja rohkem erilahendusi.

Puitaken on klassikaline valik ja sobib traditsioonilisema välimusega hoonetele. Ilma igasuguse kahtlusteta on vanemale puitmajale kõige sobilikum paigaldada just puitaknad, sest seal näevad need väga stiilsed ja sobivad välja. Arvestama peab aga, et puitaknad regulaarset hooldamist.

Kõigi aknatüüpide puhul tasub meeles pidada, et igapäevaselt elamiseks kasutuses olevatele ruumidele mõeldud aken tasub tänapäeval kindlasti valida kolmekordse klaaspaketiga – kahekordne klaaspakett jäägu suvilale või garaažile.

Kui sa vajad erikujulisi aknaid, on need siis kuusnurksed, ülevalt kaarjad või lihtsalt ümmargused, siis REHPOLi tugevuseks on just erilahenduste valmistamine. Iga nende valmistatud aken ja uks on rätsepatöö just sinu vajadusi arvestades.

REHPOL on Eesti üks vanimaid kodumaiseid aknatootjaid ja tuginedes oma mitmekülgsetele kogemustele oskavad nende spetsialistid igaühele anda hüva nõu. Erinevaid lahendusi on väga erinevaid – mis töötab ja sobib ühes kohas, ei pruugi teise hoone juures üldsegi mitte hea olla.

Elu on näidanud, et tihti on uutele hoonetele projekteeritud selliseid aknaid, mille puhul ei ole arvestatud nende tegelikku kasutuseesmärki või on tegijal puudunud ettekujutus lõplikust tulemusest. REHPOLi spetsialistid oskavad anda asjakohast nõu, millele sa tellijana peaksid tähelepanu pöörama, nad teavad kuidas üks või teine valik akende toimimist muudab. Ainuüksi erinevaid klaasikombinatsioone on sadu.

Peaaegu 30 aastat tegutsenud REHPOLi klientideks on eelkõige eraisikud, aga tellijateks on ka suured Eesti ehitusfirmad, seega kogemus on laialdane igasuguste projektidega. Ettevõtte meistrid mitte ainult ei valmista aknaid, nad aitavad need ka vahetada.

Pole olemas ühtegi rumalat küsimust, võid julgelt küsida nõu oma ala spetsialtidelt. Rohkem infot leiad sa SIIT.

Copy
Tagasi üles