Seikluspark koduaeda

3park
Copy
Foto: 3park

Piisavalt ehk vähemalt 60 minutit päevas liigub vaid 43% 1.–9. klassi õpilastest selgub Eesti koolilaste tervisekäitumise uuringust.Nädalavahetustel, kui lapsed kodused, on liikumisaktiivsus aga oluliselt madalam, piisavalt liikujaid on vaid 29%.

Kui soovid, et lastel oleks hoovis arendavat ja väljakutsuvat liikumisruumi siis väga hea viis seda luua on seiklusraja näol.

www.3park.ee spetsialist Priit Pärle annab nõu.

Turnimine ja mängimine koduhoovis algab juba varajasest east, kuid sageli kipuvad hoovid olema disainitud ainult ilusateks ja selle käigus on unarusse jäänud mängulisus. Ümbruskonnaga füüsilises kontaktis olek on ülimalt vajalik. Samamoodi nagu teismelised ja täiskasvanud saavad kasu treeningust võiks koduhoovis saada oma harjutused ära teha kõik pereliikmed.

Seiklusrada - suur lisaväärtus koduaias.

Foto: 3park

Madalseiklusradade variante on palju. Ehitada saab puudele või postidele, vajadusel kasutades maja seina või hoovis paiknevat kivirahnu.

Heal rajal leiab eri raskusastmega elemente, arenguruumi ja põnevust pikaks ajaks. Rippumine, haaramine ning tasakaalu hoidmine arendab füüsilisi võimeid ja osavust. Hirmude ning raskustega pusimine kasvatab enesekindlust. Lisaks lõbusamatele argipäevadele sõpradega muutuvad sünnipäevapeod oma hoovis eriti toredateks.

Kes meist poleks lapsena puudel turninud ja tundnud tõmmet kõrgemale, kaugemale pääseda. Koduhoovis seiklusraja abiga saame selle soovi muuta ohutuks ja mitmekülgselt arendavaks.

Seiklusraja elemendid ei pea olema sillad. Need võivad olla erinevad kiiged, tasakaalulindid ja toredad pesad. Sealjuures on atraktsioonide üldmulje naturaalne ja üldsegi mitte kirev. Pigem sulanduksid need harmooniliselt keskkonda ning puud on terved ja õnnelikud.

Foto: 3park

Populaarsemad elemendid, mida koduhoovidesse paigaldatakse on trosslaskumine, rippuvaid rõngad, kiiged, lõuatõmbamiseks või tasakaalu harjutamiseks mõeldud seiklusraja sillad.

Foto: 3park

Kuidas alustada Madalseiklusraja ehitust?

Kõige lihtsam on küsida 3park seiklusradade spetsialistilt tasuta konsultatsiooni. Ise ei pea ühtegi mõõtmistööd ette võtma. Asukohas kohtumisel on koheselt võimalik saada ülevaade puudest ning erinevatest võimalustest seiklusraja elementide paigaldamiseks.

Lisaks arutatakse läbi lahendused puude, postide ning teiste vajaduste kohta.

Pärast konsultatsiooni koostab 3park spetsialist detailse rajaplaani mängude kirjeldusega. Piltide ja selgitustega pakkumise pealt on täpselt aru saada, mis valmima hakkab ja kui palju see maksab.

Foto: 3park

Kui palju maksab seiklusrada?

Tegemist on aastateks mõeldud investeeringuga ning sealjuures saab ka ette mõelda, kuidas laste kasvades rada põnevamaks muuta või täiendada. Vanemad alahindavad tihti oma lapsi, aga lapsed arenevad suure kiirusega – raja elemendid võiksid pakkuda neile arengut ja väljakutset ka peale paarikuist kasutust. Seiklusraja hinnad olenevad puude omavahelistest kaugustest ja diameetritest. Elementide hinnad algavad 900st eurost, kuid oleme loonud ka täies mahus madalseiklusradu koduhoovi, mille hinnad ligikaudu 20 000.

Foto: 3park

Seiklusradade hooldus ja garantii

Me hoolime ja hooldame. Puudele ehitatud seiklusrajad on siiski ühed väga vintsked tegelased. Erahoovides seikluspargid väga ei kulu ning nõuavad reeglina üpris vähe hooldust. Meie ise tuletame korra aastas meelde, kui käes on soodne aeg rada üle kontrollida. Ise midagi meeles pidama ei pea!

Foto: 3park
Copy
Tagasi üles