ENNE JA NÜÜD Uude koju kolinud Jekaterina andis sellele lihtsate vahenditega stiilse näo

Madis Kartau
, reporter
Copy
Maitsekalt sisustatud elu- ja magamistuba on tundmatuseni muutunud.
Maitsekalt sisustatud elu- ja magamistuba on tundmatuseni muutunud. Foto: Erakogu

Tallinnast Loksale kolinud Jekaterina leidis end olukorrast, kus uus kodu tuli kiirelt oma maitse järgi üles vuntsida.

Jekaterina õnneks oli uus kodu heas seisus ning suurtel töödel sarvist haarama ei pidanud. «Uues kodus on suhteliselt heas seisus vannituba, WC ja köök, kus ma ei ole midagi remondi mõttes veel teinud – mõtlen selle peale hiljem,» selgitas ta. 

Elu- ja magamistuba sai uue värvikihi. Koduseks aitavad ruumi muuta uus mööbel ja dekoor. Näiteks on efektsed kardinad ostetud Pepco kauplusest ning korteris olevad vaibad Giganti mööblipoest.
Elu- ja magamistuba sai uue värvikihi. Koduseks aitavad ruumi muuta uus mööbel ja dekoor. Näiteks on efektsed kardinad ostetud Pepco kauplusest ning korteris olevad vaibad Giganti mööblipoest. Foto: Erakogu

Skandinaavia stiili austajana lähtus Jekaterina kodule uue näo andmisel kolmest põhimõttest: lihtne, funktsionaalne ja mugav. Elutuba on uues kodus ühendatud magamistoaga ning Jekaterina rääkis, et selle sisustus sai alguse kirjutuslauast, mille ta eelmise aasta sügisel ise valmis meisterdas. «Laua järgi saigi uus mööbel valitud. Laua sahtlid sain Facebookist šokolaadi eest ja kohe teadsin, et tahan need Fusioni mineraalvärviga mustaks värvida. Käepidemed ostsin Depost ja lauaplaat on lõigatud ühest vanast plaadist,» ütles ta.

Magamistoa osas vahetati välja ka lülitid ja pistikupesad, et need uue värviga paremini sobituks. Voodi kohal olevad kuldhõbedased kaunistused ostis Jekaterina Prismast ning need olid algul üldse valged. Esmalt värvis ta need seinaga ühte värvi ning siis tõmbas kuldsega üle.
Magamistoa osas vahetati välja ka lülitid ja pistikupesad, et need uue värviga paremini sobituks. Voodi kohal olevad kuldhõbedased kaunistused ostis Jekaterina Prismast ning need olid algul üldse valged. Esmalt värvis ta need seinaga ühte värvi ning siis tõmbas kuldsega üle. Foto: Erakogu

Tütre toas sai uue värvikihi üks sein ning selle valis tütar ise. «Ta valis endale ka diivani, mis on Eestis toodetud, ostetud Giganti mööblipoest ja sobib kokku IKEAst soetatud PAX-sarja kappidega ja lauaga,» meenutas Jekaterina. Uue värvikihi said ka elutuba ja esik, milleks kasutati Alpina Farbrezepte'i sarja värve. Värvitootja kirjelduse järgi on need tippklassi sisevärvid, mis sobivad ideaalselt seinte esmakordseks värvimiseks või renoveerimiseks. Üldjuhul piisavat ühest värvikihist, mis kuivab väga kiiresti.

Tütre tuppa loodi efektne aktsentsein.
Tütre tuppa loodi efektne aktsentsein. Foto: Erakogu

«Enne värvimist sai mõnuga auke pahteldada ja lihvida. Värvidele, pahtlile ja teistele sellistele asjadele kulus kokku umbes 300 eurot. Minu toas on vahetatud ka tumedas seinas olevad lülitid ja pistikupesad,» selgitas ta.

Remonditöödeks vajalikud vahendid ostis Jekaterina Depost, kuid mööbel on suuresti IKEAst ning seda kahel põhjusel: esiteks olla see tema maitse ja teiseks pakub IKEA kiiret transporti otse korterisse. 

Ka esik sai uue ilme. Lisaks värvikihile, paigaldati esikusse mahukas kapp, nagi, peegel, kummut ja teisi elemente.
Ka esik sai uue ilme. Lisaks värvikihile, paigaldati esikusse mahukas kapp, nagi, peegel, kummut ja teisi elemente. Foto: Erakogu

«Protsess on veel kestmas, kuid lõpusirgel, sest on vaja veel mõned seinariiulid tütre tuppa teha, materjalid on juba Bauhausist ostetud, ja rõdu ka korrastada. Riiulid tuleb ise teha, sest sobiva pikkusega riiuleid, mis oleks kaks meetrit, IKEAs ei olnud. Samuti on vaja üks suurem koristus teha,» kirjeldab Jekaterina eesootavaid töid.

Elu- ja magamistuba sai sisustatud praktiliselt, luues ühes ruumis kaks eraldi sektsiooni. Voodil olevad padjad ja voodikate on soetatud Home&You kauplusest.
Elu- ja magamistuba sai sisustatud praktiliselt, luues ühes ruumis kaks eraldi sektsiooni. Voodil olevad padjad ja voodikate on soetatud Home&You kauplusest. Foto: Erakogu

Elamise vuntsimisele kulus Jekaterina sõnul umbkaudu 300 eurot. Kõvasti suurem kulu oli selle sisustamine, milleks tuli kukrut kergendada 6000–6500 euro võrra. 

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles