Espoo lapsevanemad marus: kas sellest hommikusöögist peaks lapsele piisama? (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: MikeDotta / Shutterstock.com

Espoo lasteaedade teisipäevane hommikusöök on tekitanud sotsiaalmeedias palju arutelu.

Hanna räägib Iltalehtile, et last lasteaeda viies märkas ta, et hommikusöögiks pakuti vaid Valio Onni valmisputru, mis on mõeldud lastele alates viiendast elukuust. Peale pudru nägi Hanna ainult kreekereid ja määret. Lapsevanemal tekkis küsimus, kuidas lapsed kesise hommikusöögiga lõunani vastu peavad. Hanna palvel esineb ta loos vaid eesnimega.

«See on beebidele mõeldud puder, mis ei ole vanemale lapsele kõhtu täitev hommikusöök. Ma nägin, et lapsed ei olnud eriti nõus seda sööma, veel enam, kui see külm on. Rääkisin ühe töötajaga ja temagi oli olukorrast hämmastunud,» ütleb Hanna.

Espoos vastutab lasteaedade toitlustamise eest Espoo Catering. Espoo Cateringi tegevdirektor Hellen Junninen ütleb, et lastele pakuti tõesti erandkorras hommikusöögiks Onni putru.

«Mul on kahju, et ühes meie lasteaias pakuti ainult putru. Me tõesti pakume vahel Onni valmisputru, aga koos sellega kreekereid, määret, piima ja pirne. Oleme hoolitsenud selle eest, et hommikusöök kataks vajaliku energiatarbimise,» ütleb Junninen.

Junnineni sõnul kasutati teisipäeva hommikul lattu jäänud Onni putrusid laste hommikusöögiks, kuna nende realiseerimiskuupäev hakkas lähedale jõudma ning ei tahetud toitu raisata. Espoo Catering soetas kõnealused pudrud aasta alguses hädaolukordade tarbeks. Junninen selgitab, et olukordades, kus katkeb elektri- või veeühendus, saavad nad sedasi lastele midagigi süüa anda.

Iltalehtiga rääkinud Hanna rõhutab, et lasteaia töötajaid ta milleski ei süüdista, kuid Espoo Cateringi valik oli talle üllatav. «Muidugi saan aru, et see võib olla üksikjuhtum, aga isegi siis ei tohiks seda juhtuda. Minu meelest pole viiekuuste puder suurematele lastele suurem asi hädatoit,» arvab Hanna.

Junnineni sõnul on hommikusöögi kohta tagasisidet saadud. Sotsiaalmeedias on eriti arutatud selle üle, kas pudruportsjonist suurematele lastele piisab. Kuid Junninen selgitab, et mänguealise lapse pudruportsjoni suurus peaks olema 200 grammi, ent Valio Onni valmispudru pakendis on 215 grammi toodet. 

«Tean, et Onni putru kasutatakse lastega peredes näiteks hädaabivahendi ja vahepalana. See on Soome kodumaise ettevõtte Valio toode. Portsjoni suurus on veidi suurem ja energiat saab veidi rohkem,» kommenteerib Junninen.

Espoo Cateringi tegevdirektor selgitab, et on tagasisidet arvesse võtnud ning sama reha otsa ei astuta. Kõnealused pudrud on otsas ning ettevõte leiab hädaolukordadeks mõne teise lahenduse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles