Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab ülilihtsat sparglisupi retsepti.
RETSEPT ⟩ Seda lihtsalt peab proovima! Kevadiselt värske sparglisupp figuuri ei riku
Kadri märgib, et supp väärib lausa eriti lihtsate toitude kategooriasse liigitamist, kuna peale superkangelase täidavad siin kõrvalosa ainult roheline sibul, seller ja laim. «Vett, soola ja oliiviõli vast leidub kodus kõigil, mul endal tavaliselt alati ka kõiki muid retsepti koostisosi, seega tõesti superlihtne. Ja ka valmistamise protsess ise on imelihtne. Ainult natuke tükeldada, podiseda lasta ja püreestada,» selgitab ta.
Vaja läheb:
- 1 spl oliiviõli,
- 2 sellerivart,
- 4 suuremat rohelist sibulat,
- 1 kg valget sparglit,
- 0,5 laimi mahl,
- paar vart rohelist sparglit serveerimiseks,
- soola.
Juhtnöörid
- Lõika sibul ja seller juppideks ning viska koos õli ja vähese soolaga keskmisele kuumusele potipõhja praadima. Vahepeal sega ka ja prae umbes viis minutit, kuni kogu kraam natuke pehmem on.
- Samal ajal pane keema vesi. Seda läheb vaja umbes pool liitrit.
- Eemalda sparglilt puised otsad, kui tundub, et on vaja, siis koori varred ning lõika need paarisentimeetristeks juppideks.
- Kui potis olev kraam on juba veidi pehmem, siis viska sparglitükid potti, kalla keev vesi peale ning lase kraamil umbes 10 minutit podiseda.
- Kui spargel on ka pehme, tõsta pott tulelt ning surista ettevaatlikult saumikseriga ühtlaseks.
- Pigista juurde poole laimi mahl ning maitsesta supp soolaga.
- Serveerimisel tõmba rohelise spargli vartest koorimisnoaga supile õhukesed ribad ja naudi kohe (selle rohelise spargliga uhkustamise võid tegelikult ka ära jätta).
Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.