VAATA ⟩ See üürikorter on austraallased tõsiselt välja vihastanud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sydneys korterit üüriv naine jagas sotsiaalmeedias selle puudustest videot, mis vihastas paljusid.

Videos näitab üürnik, kui kehvas seisus tema üüritav elamine on. Puudusi on palju ja elamine on selgelt väsinud ning vajab hädasti uuenduskuuri. Kuid inimesi pahandas ehk kõige rohkem hind, mida sellises seisus elamise eest küsitakse. Kesklinna külje all oleva korteri eest tuleb maksta 500 Austraalia dollarit ehk 308 eurot nädalas. Video on tekitanud Austraalia meedias korraliku tormi. Sellist hinda peavad paljud ebamõistlikuks, kui mitte röövellikuks, ning lajatavad, et tegu on pooleldi eluohtlik elamisega, mida ei tohiks üldse välja üürida.

Korteris on näiteks tõstetud külmik kuivati peale, et ruumi säästa. Akendest avanev vaade ei ole kuigi kaunis ja vannitoapeegel on lihtsalt aknaklaasi külge kleebitud. Laes on suured praod, juhtmed ripuvad suvaliselt, köögipind on katki jne-jne.

@dooperfiend Gotta laugh so I dont cry 🥹 #sydney #rentalcrisisaustralia #fyp ♬ origineel geluid - Shittyflute

Kas sellist korterit tohiks välja üürida ja veel sellise raha eest? Võib väita, et video juhib tähelepanu elukalliduse kriisile, kus inimesed ei suuda enam üüritõusuga sammu pidada ning suure raha eest saab üsna kehva teenuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles