ENNEOLEMATU ⟩ Tartu spaahotelli hoovis kohtab peagi erilisi laserjäneseid

Kodu.postimees.ee
Copy
V Jänku valgusetendus hotelli sisehoovis.
V Jänku valgusetendus hotelli sisehoovis. Foto: Rene Türk

Tartu südalinna spaahotelli sisehoovi vaatega tubades sünnib veejänese aastal Eestis enneolematu turunduslahendus. Nimelt hakkavad varem igava hoovivaatega tubade akende taga möllama laseriga joonistatud V Jänkud, kes satuvad igal kuul erinevatesse külalistele tuttavatesse olukordadesse.

«V Jänku on juba mitu aastat tagasi meie hotellis maskotiks sündinud mütoloogiline tegelane, kes on küll pehme ja karvane, aga armastab üle kõige vett,» kommenteerib hotelli turundusjuht Jaanika Prangel. «Ja kui märkasime, et 2023 kannab Hiina kalendris lisaks veejänese aasta nime, mõtlesime välja lahenduse, kuidas meie sisehoovi vaatega toad peredele põnevamaks muuta. Nüüd näeb pimedal ajal sisehoovi vaadates seal mitte teisi hotelli aknaid, vaid V Jänkude pesakonna nunnusid seiklusi.»

Legendi kohaselt on V Jänkud täiesti erakordne liik, kes on pesa teinud V spaahotelli sisehoovis. Ema, isa ja pesakond jäneselapsi ilmuvad aknast vaatavate külaliste ette nii täis- kui pooltundidel ja hotellikülastajad saavad osa lasergraafilisest valgusinstallatsioonist, millest joonistub välja kahe kuni kolme minuti pikkune multifilm V Jänkude elust.

«Tehniliselt teeb projekti uuenduslikuks see, et joonistame jänesed sisehoovi nelja võimsa laserprojektori abil nii, et sündiv animatsioon ei sega tubades viibivaid külalisi, kuid on näha kõigile, kes teatud kellaaegadel hotelliaknast välja vaatavad. Selleks aastaks oleme ette valmistanud 12 erinevat seiklust, mis hakkavad esialgse plaani kohaselt vahetuma igas kuus. Sündmused on sünkroonis meie enda turismikalendriga, kus näiteks veebruaris on meie V Jänkude elus teemaks valentinipäeva kohting või juunikuus otsustavad ka nemad, et tuleks hoovi üks laseriga joonistatud jaanituli püsti panna,» kommenteerib juhatuse liige Veiko Mahlakas.

Laserjäneste perekonnale on liikumise ja elu andnud animatsioonistuudio BOP andekad kunstnikud ning igakuised seiklused on välja mõelnud kirjanik Sass Henno. Lisaks valgusinstallatsioonile on Pulmalill OÜ floristikaeksperdid loonud suurejoonelise taimeseadelahenduse, mis on teinud sisehoovist V Jänkudele hubase elupaiga. Sellele enneolematule turundusprojektile on õla alla pannud ka EAS ning V spaahotellis saab V Jänkude sisehoovi seiklustele kaasa elada juba alates 2023. aasta maikuust. Projekti on rahastatud Euroopa Regionaalarengu Fondist Covid-19 pandeemiale reageerimise raamistikust.

«Vaadates, kui armsad meie laserjänesed välja näevad, on võimalik, et nad leiavad meie sisehoovis endale kodu ka palju kauemaks kui vaid veejänese aastaks,» lisab turundusjuht Jaanika Prangel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles