MEELDETULETUS ⟩ Kortermaja rõdu pole grillimise koht

Kodu.postimees.ee
Copy
Kortermaja rõdu või terrass pole valju muusika kuulamise või lärmaka pidutsemise paik.
Kortermaja rõdu või terrass pole valju muusika kuulamise või lärmaka pidutsemise paik. Foto: Shutterstock

Eesti Korteriühistute Liit tuletab meelde, et rõdul ja terrassil tuleks toimetada teisi elanikke arvestavalt.

«Kauaoodatud kevadsoojus on käes, kuid püüame ikka mõistlikult käituda. Kortermaja rõdu või terrass pole valju muusika kuulamise või lärmaka pidutsemise paik,» tuletab ta meelde. Samuti tuleks vältida kaunistusi, mis võivad teisi majaelanikke häirida.

Grillimiseks tuleks kindlasti valida mõni muu paik. «Tulenevalt asjaolust, et grillseadmed on suuremal või vähemal määral tuleohtlikud ning nende kasutamine ületab korteriomandi tavakasutusest tuleneva mõju ja talumiskohustuse, pole kortermaja rõdu, samuti pisike terrass, grillimise koht,» rääkis Mardi. Ta soovitab grillseadmete kasutamisel kindlasti järgida päästeameti ohutusnõudeid. «Rõdul või terrassil piisab juba väiksest müksust või tugevamast tuulehoost, kui kergem söegrill on kummuli ning suur õnnetus käes,» hoiatas Mardi.

Juhul kui kortermaja kinnistu on piisavalt suur ning kui korteriühistu liikmed on sellega päri, võiks elamust ohutus kauguses sisse seada hoopis puhkenurgakese tuleohutusnõuetele vastava grillialaga, mida saaks kasutada kõik majaelanikud. «Sellise puhkeala on elanikud tavaliselt väga hästi vastu võtnud ja annavad oma panuse, et puhkekohta korras hoida,» rääkis Mardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles