NÄDALA RETSEPTID ⟩ Hommikulaud emale. Vaeste rüütlitega, pakub kokk Roland Visnapuu

Britt Rosen
Copy
Külluslik ja värvikirju hommikulaud emale, kus rikkalik dekoor teeb lihtsast roast piduliku. FOTOD: Mailiis Ollino (Pärnu Postimees)
Külluslik ja värvikirju hommikulaud emale, kus rikkalik dekoor teeb lihtsast roast piduliku. FOTOD: Mailiis Ollino (Pärnu Postimees) Foto: Mailiis Ollino (Pärnu Postimees)

Lubage homsel emadepäeva hommikul emal kauem pikutada ja katke talle kambakesi kohvilaud. Sinna passivad imehästi luksuslikud võileivad, nostalgilised vahvlid ja kuulsad praesaiad vaesed rüütlid.

See on kindlasti midagi lihtsat, ütleb Roland Visnapuu, kui arutleb, millega homme hommikul emale heameelt teha või mida pere ühisel söömaajal lauale panna.

Ta peab koka ametit Pärnu spaahotelli Estonia klassikalise joonega restoranis Noot, kus tema isa Rudolf Visnapuu on peakokk. Ka Roland Visnapuu kaasa Piret Pusse, kes mõne aasta eest võitis Eesti aasta koka tiitli, on seal kokk-vahetusevanem. Lisaks kuulub Rolandile ja Piretile kahepeale catering-firma Progurmaania, mis katab tellimisel nii suuri kui ka väikesi peolaudu, muu hulgas koostöös Jaanihanso siidritaluga. Muide, ka Rolandi ema on õppinud kokaks ja kohtus tema isaga just kokakoolis, nii et läbi ja lõhki kokkade perekond.

Kokkade puhul on tegelikult tavaline, et kui restoraniköögis tehakse kõrgemat kokakunsti, siis kodus igatsetakse kõige lihtsamat ja argisemat kodutoitu. «Kõlab ehk uskumatult, kuid ka emadepäeva hommikul võlusid meid kõige rohkem omletid, viinerid, praemuna ja peekon. See joon jätkub siiani. Ameti eripära,» kirjeldab Roland Visnapuu lapsepõlve ja praeguste emadepäevade hommikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles