Selle toimiva nipiga säilivad kurgid krõmpsuvatena lausa paar nädalat

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Krõmpsuta mõnuga!
Krõmpsuta mõnuga! Foto: Shutterstock

Kurgiarmastaja õudusunenägu on võtta kapist paar päeva tagasi ostetud värske kurk ja avastada, et mõnusa krõmpsuva vilja asemel on tal hoopis lössi vajunud pehme moodustis, mis on kõike muud kui isuäratav.

Lisaks on värske kurgi kilohind kohati nii kõrge, et võiks arvata, et aeg-ajalt käib neid kastmas president isiklikult. Ja toidu raiskamine on laiduväärt niikuinii. 

TikTokis levib lihtne tõhus nipp, kuidas kurke kenasti krõmpsuvatena hoida. Väidetavalt saab niimoodi säilitades vähemalt kümme päeva karget kurki süüa ja ei pea iga päev poodi jooksma.

Kathleen Ashmore on professionaalne kokk, kes avaldab oma imelihtsa ja praktilise nipi. Kurgid tuleb keerata majapidamispaberi sisse ja siis omakorda taassuletavasse kilekotti panna. Nii säilivad tema lubaduse kohaselt kurgid värsked ligi kaks nädalat. 

@katcancook Replying to @lovinlife97 money saving cucumber storage tip 🥒 #producestorage #budgetgroceries #budgetgrocerytips ♬ Cooking show, cute piano violin - ISAo

See näpunäide on lihtsasti seletatav: kurgi suurimad vaenlased on hapnik ja vesi. Kui neid on liiga palju või liiga vähe, siis saabki võikulisandi asemel kompostikasti täiendust. Õige niiskustasakaal aga säilitab eestlaste lemmikut salatikomponenti. Video vaatajad on boonusena välja toonud, et see säilitusviis sobib ka marjadele, ürtidele, salatilehtedele ja viinamarjadele.

Nõnda targu talita

Kõigepealt koori kurgi ümbert pakendikile ära. Seejärel loputa kurki kergelt kraani all ja kuivata. Siis tee kurgikestele kotti paberrätikust mõnus pesa ja pista nad sinna justkui mugavasse magamiskotti. «Paberrätik aitab imada liigset niiskust, et kurgid oleksid värsked,» selgitas Kathleen. Siis pane kott külmikusse ja ei muud, kui head nautimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles