Rahvas on rääkinud! Eesti parim uusarendus asub Põhja-Tallinnas

Kodu.postimees.ee
Copy
Kalamaja Park Residentsid.
Kalamaja Park Residentsid. Foto: city24.ee

Sellekevadise City24 uusarenduste kampaania «Kuumad pakkumised» käigus läbi viidud koduteemalise küsitluse tulemusel osutus ligi kolmekümne uusarenduse seast rahva lemmikarenduseks Kalamaja Park Residentsid.

Muu hulgas selgus märtsis ja aprillis tehtud küsitlusest, et võrreldes möödunud sügisega on uue kodu ostusoov õige pisut jahtunud. Kui mullu teatas ligi 66 protsenti vastanutest, et kaaluvad lähitulevikus uue elamispinna omandamist, siis nüüd väljendas seda soovi 61 protsenti küsitletutest ehk viis protsenti vähem.

Kalamaja Park Residentsid.
Kalamaja Park Residentsid. Foto: city24.ee

Küsitlusest selgus, et 46 protsenti vastanuist sooviks kolida päris uude korterisse ning oma maja tahavad ehitada kaheksa protsenti küsitletuist.

Kõige olulisemad tegurid kodu ostmisel ei ole viimaste aastate lõikes muutunud: esikohale tõstetakse hind, seejärel ehituskvaliteet ja elukeskkond ning kommunaalarvete suurus. Parim müügiargument on vastajate arvates tasuta parkimine ja köögi olemasolu.

Elamispinna suuruse poolest soovitakse eelkõige elada 3–4-toalistes korterites, mille planeeringu juures on kõige tähtsamad hea loomulik valgus, avarad aknad ning nutikas ja paljude panipaikadega ruumilahendus.

Vastanute arvates on Tallinna linnaosadest atraktiivseimad elukeskkonnad Kesklinn, Kadriorg ja Kristiine. Tõmbekeskustest on pealinna kõrval endiselt populaarsed Tartu ja Pärnu.

Kalamaja Park Residentsid.
Kalamaja Park Residentsid. Foto: city24.ee

Kinnisvaraportaal City24 viib uusarenduste kampaania «Kuumad pakkumised» osana kodueelistuste teemalist küsitlust läbi kaks korda aastas. Küsitlusele vastas märtsis ja aprillis kokku 1022 inimest. Enamus vastanuist jäi vanusevahemikku 18–65 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles