Kas oskad kiirnuudleid õigesti valmistada? Saa teada, kunas tegelikult maitseained lisada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tihti pole aega ega viitsimist endale süüa teha, mistõttu on kiirnuudlid tõelised elupäästjad. Kuid kuidas on kõige õigem viis neid valmistada?

Kiirnuudlite pakist leiab enamasti kaks asja: nuudlid ja maitseainepaki. Vahel on juurde lisatud rasvainepakk või külmkuivatatud köögiviljade pakike, kuid põhimõte jääb samaks: on nuudlid, millele kuum vesi kaela valada, ning pisikestes pakikestes asjad, mis lisavad maitset.

Kuid kuidas on kõige õigem kiirnuudleid valmistada? Kas nuudlid tuleb keeta eraldi, seejärel vesi ära kallata ja maitseained lisada? Kas visata kõik ühte suurde kaussi ja kuum vesi peale kallata? Võimalusi, kuidas nuudlid söödavaks muuta, on palju, kuid ainult üks viis on tegelikult õige. 

Iltalehti uuris Keskolt, mis toodab kaubamärgi Pirkka all kiirnuudleid, kuidas neid valmistama peaks. Sealt öeldi, et tootearendusel ei valmi vaid toode ise, vaid ka juhend, mida tootega enne söömist tegema peab.

«Valmistamise ajal tuleb kõik maitseained kohe koos nuudlitega vette lisada. Nii saad nuudlitest ja puljongist kõige rohkem maitset. Kuni nuudlid paisuvad, on maitseainetel aega üksteist tasakaalustada. Pirkka nuudlite puhul eeldame, et neid süüakse koos puljongiga,» öeldi Iltalehtile.

Kokkuvõttes tuleb järgida pakendil olevat juhendit, mitte teha omaloomingut. Iga tootja nuudlid on erinevad ja lõpproast saab parima välja pigistada ainult siis, kui tootearenduse näpunäiteid järgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles