Saladus, kuidas supermarketist valida ideaalselt värskete marjadega karp

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Karbike mõnusaid maasikaid
Karbike mõnusaid maasikaid Foto: Shutterstock

Vihastama ajavalt tihti tuleb ette, et poes rändab korvi ahvatlev karbitäis maasikaid või mustikaid, aga kodus selgub, et karbi põhi on täis riknenud marju ja vastu vaatab tervist kahjustav hallitus.

Meredith Alston tegi TikTokis silmi avava video, kus õpetab täiuslikke marju valima. Ta ise sai selle nipi oma abikaasalt ja jagab nüüd enda jälgijatele, et riknenud toit poodi jääks.

Ligi viis miljonit vaatamist saanud videos küsib ta retooriliselt, kas ta on viimane, kes seda teada saab. «Kui mu mees ostab marju, säilivad need palju kauem ja maitsevad hoopis paremini kui need, mida mina koju toon,» mõtiskles ta videos.

@naptown_thrifts I just buy the ones that dont look moldy and gross but apparently, he has a whole system!! #sustainableshopping #sustainableliving #reducefoodwasteathome #shopsmartshopsustainable ♬ Lucky Girl - Carlina

«Lõpuks sain teada, et tema saladuslik supertrikk on karp tagurpidi keerata. Ja osta tasub see pakend, mille põhja külge marju kinni ei jää. Lödid marjad kleepuvad karbi põhja ja neid ei ole mõtet koju viia, värsked pringid mammud kukuvad kolinal kaane peale.»

Alston rääkis, et tema oli siiani läbi kaane ja karbi külgede hallitanud marju otsinud ning tegi valiku selle põhjal, aga abikaasa nipp on hoopis tõhusam ja välistab lisaks hallitusele muud riknemise tunnused. 

Lahked inimesed jagasid ka kogemusi, kuidas marju võimalikult kaua värsketena hoida. «Loputage marju õrnas äädikalahuses ja laske neil täielikult kuivada. Äädikas aitab neil kauem säilida,» soovitas üks kommenteerija. Miks mitte seda proovida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles