Ämblikud tekitavad hirmu? Sel ohutul viisil saad putukatest võitu

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ämblikud võivad inimestes palju ebamugavust tekitada, sest hinnanguliselt ligi 15 protsenti maailma inimestest kannatavad arahnofoobia all, mis on hirm ämblike ees. Hirmutavate putukate kodust eemale hoidmine võib olla üsna keeruline tegevus, sest nad sibavad sageli suure kiirusega ühest kohast teise, kuid õnneks on ämblike peletamiseks olemas üks lihtne lahendus.

Arvatakse, et igas kodus liigub ringi ligikaudu 30 ämblikku ja kuigi see võib tunduda üsna hirmutav fakt, on neid tegelikult väga kasulik kodus hoida. Ämblikud söövad teisi putukaid, nagu kärbsed, ööliblikad ja kõrvahargid, hoides nende populatsiooni kontrolli all.

Selleks, et inimeste hirmu siiski vähendada, on kinnisvaraeksperdid pakkunud oma näpunäiteid, kuidas sel suvel ämblikega toime tulla. Üks levinud meetod, mida sageli kasutatakse, on kastanimunade kodus hoidmine, kuid eksperdid väidavad, et see on vaid veider kuulujutt. Räägitakse, et kastanimunad sisaldavad endas mürgist kemikaali, mis tõrjub ämblikke, kuid keegi pole suutnud seda tegelikult teaduslikult tõestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles