Kinnisvarabüroo: suvilaid ostetakse küll, kuid ainult ühel tingimusel (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Majanduslikus mõttes keeruline kevad on ka suvemajade turul omad korrektuurid teinud: huvilisi on, kuid tehing sõlmitakse ainult korraliku allahindluse puhul.

Pindi Kinnisvara lääne ja lõuna regiooni juht Sven Sempelson ütles, et tavapäraselt suurendas kevad huvi suvemajade vastu. Ta tõdes aga, et kuna suvila ei ole esmatarbekaup ehk inimestel ei ole suvilat tingimata vaja, siis ootavad ostjad märkimisväärset allahindlust, sest raha kulub palju ka mujale.

«Pakkumises on väga erinevaid suvilaid, alates väikestest aiamajadest kuni suurte looduskauniste talukohtadeni välja, kuid tehinguaktiivsus on siiski võrreldes mullusega väiksem, sest müüjad ei oska veel vara õiglaselt hinnastada. Sõltuvalt müüja hinnaootustest on vajalik teha kuni paarikümne protsendiline hinnakorrektsioon, seejärel olukord muutub ning ostjad on turul täitsa olemas,» rääkis Sempelson.

Ta lisas, et seejuures tuleb eristada ainult suvel kasutatavaid maju nendest, mille saab renoveerimistöödega potentsiaalselt muuta aasta ringi kasutatavaks elamuks. «Viimaste vastu on huvi jätkuvalt kõrge,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles