5 tõhusat nippi, kuidas pannid kõrbenud toidust puhtaks saada

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Põhjakõrbenud toidu puhastamine pannidelt ja pottidelt on üsna tüütu tegevus, kuid õnneks jagab puhastusekspert mitut kiiret lahendust sellele ebamugavale probleemile, kirjutab Express.

Keev vesi

Keeva vee kasutamine on lihtne meetod, mis töötab suurepäraselt kõrbenud toidu eemaldamiseks pannilt. Selleks, et panni puhastada, tuleb pann pliidiplaadile asetada ja kuumus sisse lülitada. Kui panni põhi hakkab kergelt särisema, siis tuleks keev vesi pannile valada ja puulusika või spaatliga kõrbenud tükid lahti kraapida.

Sool

Kui pann on jahtunud, tuleks kõrbenud kohale puistata paks kiht soola ja puhastada seda niiske käsnaga. Seejärel tasuks panni loputada ja vajadusel tegevust korrata.

Sidrun

Sidrun on populaarne mittetoksiline puhastusvahend, mis on suurepärane tänu oma antibakteriaalsetele ja happelistele omadustele. Tsitrusviljadel on ka värskendav lõhn, mistõttu on need ideaalsed ebameeldiva söestunud toidu puhastamiseks.

Selleks, et pann taas säravaks saada, on vaja lõigata kolm või neli sidrunit veeranditeks ja asetada need pannile rohkesse vette, et need siis keema ajada. Seejärel tuleks alandada kuumust ja lasta sidrunitel umbes 10 minutit podiseda. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis peaks kõrbenud toit selle ajaga pinnale ujuma. Lõpuks tasuks vesi ja sidrunid ära visata ning panni hoolega loputada.

Rabarber

Alates 1940. aastatest on koduperenaised kasutanud rabarberit pannide küürimiseks, kuna see on eriti tõhus kõrbenud toidu eemaldamisel. Panni puhastamiseks tuleks rabarber hakkida väikesteks tükkideks ja keeta pannil vähemalt 10 minutit, kuni tekib liimitaoline konsistents. Seejärel tuleks panni loputada puhta veega ja pann ongi imeväel puhas.

Pesuvahend ja äädikas

Selle nipi katsetamiseks tuleks valada pannile keev vesi, tilk nõudepesuvahendit ja pool tassi valget äädikat. Siis tuleks jätta pann 10 minutiks ligunema, kuid oluline on veenduda, et vesi sel ajal ära ei jahtuks. Viimaks on vaja vaid pannis olev segu ära kallata ning põhi on kõrbenud toidust taas puhas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles