HAKKAB LOOMA ⟩ Kristiine linnaosa uusarendusse saab peagi sisse kolida

Kodu.postimees.ee
Copy
Tihase arenduse sarikapidu.
Tihase arenduse sarikapidu. Foto: Andres Raudjalg

Tallinnas Sõpruse puiestee ja Tihase tänava nurgale kerkib äripindadega eluhoone, mille maksimaalse kõrguse saavutamise puhul võeti alla sarikapärg. Merko rajatav hoone valmib 2024. aasta esimeses pooles.

«Tihase kodud asuvad logistiliselt erakordses asukohas: koju jõudes leiad end rohelisest Kristiine aedlinna idüllist, ent tegelikkuses asud kesklinnale endiselt lähedal. Oleme projekti pisidetailideni läbi mõelnud, et nii kodud ise kui ka muud hoone sees ja ümber asuvad täiendused täidaksid kaasaegse pere kõikvõimalikud vajadused,» rääkis Tihase projekti arendusjuht Taavi Kotkas.

Kristiine linnaosas asuv arendus koosneb kahest viiekorruselisest elu- ja ärihoonest, mis saavad koduks 46 perele ja kolmele väikeärile.

Just selline hakkab Tihase arendus välja nägema.
Just selline hakkab Tihase arendus välja nägema. Foto: Merko

Tihase kortermajades on kahe- kuni neljatoalised korterid, millest kõigi juurde kuulub terrass, rõdu või lodža. Esimese korruse korteritel on lisaks terrassile isiklik piirdeaiaga ümbritsetud hooviala ning viimase korruse korteritel lisaks ruumikale terrassile klaasitud talveaed ja mini-välibassein.

Tihase kortermajade taga on ühiseks kasutuseks mõeldud ja aiaga piiratud turvaline hooviala mängu- ja puhkealade ning viljapuudega. Hoone esimesel korrusel paikevad kolm väikeäridele sobilikku äripinda ja hoone juures on ruum rendiautode parkimiseks.

Kaht hooneosa ühendaval maa-alusel parkimiskorrusel on koduomanikele loodud elektriautode laadimispunkti paigaldamise valmidus. Parkimiskorrusel asuvad nüüdisaegsed panipaigad võimaldavad esemete hoiustamise kõrval elektrilisi rattaid, rulasid või tõukerattaid mugavalt laadida. Samuti leiab maa-aluselt korruselt jalgrataste hoiu-, pesu- ja hooldusruumi.

Hooned valmivad järgmisel aastal.
Hooned valmivad järgmisel aastal. Foto: Andres Raudjalg

Merko on Tihase arendusprojekti planeerimisse kaasanud oma ala parimad spetsialistid, et tulemuseks oleks tänapäevane, koduomanike vajadustele vastav ja Kristiine linnaosaga kenasti sobituv lahendus. Hoone arhitektuurse lahenduse autor on arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal, siseviimistluspaketid on loodud koostöös LÄVI sisearhitektidega ning peresõbralik maastikuarhitektuuri lahendus on töötatud välja koostöös Signe Kasepaluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles