Selle nipiga saad tänavu eriti magusad maasikad!

Kodu.postimees.ee
Copy
Maasikad. Pilt on illustreeriv.
Maasikad. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Aiandusekspert Holly Tyers teab täpselt, kuidas maasikad eriti magusalt maitsema panna.

Lapsest saati suur aiandushuviline olnud Holly on aastatega palju õppinud ning jagab seda nüüd teistegagi. Kuna hetkel on käimas maasikahooaeg, küsitakse talt tihti, kuidas saada suurt saaki ning kuidas saaks teha nii, et maasikad eriti magusalt maitseks. 

Saagikuse suurendamiseks tuleb Holly sõnul maasikataimi korralikult väetada ning nende juurdekasvud ära lõigata – sedasi suunab taim oma energia marjade kasvatamisse, mitte enese paljundamisele. Veel õpetab ta, et maasikataimede juurde tuleb panna valguse käes sätendavad asjad näljaste lindude peletamiseks, kes naksavad marjadest nokatäie ning rikuvad sedasi saagi. 

Harilik kurgirohi.
Harilik kurgirohi. Foto: Shutterstock

Magususe suurendamiseks on aga hoopis teistsugune nipp. Nimelt soovitab Holly kasvatada maasikatega ühes harilikku kurgirohtu. Tegemist on üheaastase rohttaimega, mis külvab end ise ning kasvab kuni meetri kõrguseks. Tegemist on täiesti söödava taimega, mida kasvatataksegi eelkõige maitsetaimena. Kurgirohu nimi viitab tema maitseomadustele, mis meenutab kurgi enda maitset. Express vahendab, et paljud aednikud, kaasaarvatud Holly, väidavad, et kasvatades kurgirohtu maasikate lähedal, omandavad viimaste marjad eriti magusa maitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles