UNUSTASIDKI? ⟩ Viimase hetke 5 pisiasja, mis enne külaliste saabumist kindlasti ära teha

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Mõnus kodune pidu
Mõnus kodune pidu Foto: Shutterstock

Kellele meeldib külalisi vastu võtta, on sisse seadnud ka oma ettevalmistusrutiini. Aga pole vahet, kas vuntsid kodu ja kokkad juba kolm päeva või alustad tund enne uksekella - on mõned asjad, mis paljudel kipuvad ununema.

Katad laua, kokkad, võibolla ostad lausa uued taldrikud. Bestlife eksperdid avaldasid mõned viimase hetke olulised asjad, mis tuleks tingimata enne külaliste saabumist ära teha. Need väikesed lisaliigutused tõstavad sind võõrustajate meistriklassi. 

1. Reguleeri temperatuuri 

Kui oled toatemperatuuri säästlikult jahedaks keeranud, sest televiisorit on võimalik ka teki alt ja kampsunis vaadata, siis ole suuremeelne ja ära eelda oma külalistelt sama. See näitab läbimõeldust ja kõigil on mugav. Muidugi kehtib ka vastupidi - kui tuba on leitsakuna lõõmavalt palav, avahe aken ja/või lülitage sisse elektrilised abivahendid. 

2. Vii prügi välja

Õhtusööki valmistades on prügikastid tõenäoliselt tihedalt täis kuhjatud. Aga ära siis unustagi neid tühjendada! Külalistel on siis mugavam oma prahti ära visata ja prügisüsteemist ei jää räpakat ja lohakat muljet. 

3. Joogid jahedasse 

Suvel on jahutatud joogid eriti hinnas
Suvel on jahutatud joogid eriti hinnas Foto: Shutterstock

Veel üks viimase hetke ülesanne, mida te ei tohiks unustada, on jahutada joogid, mida pakkuda plaanid. Enamik pidujooke on parimad külmkapikülmalt. Varu ka jääd. 

4. Tühjenda kraanikauss ja nõudepesumasin 

Köögipõrand võib olla puhtusest kiiskav, aga kui kraanikausist vahib vastu kuhi musti nõusid, jätab see räpaka mulje. Nõudepesumasina tühjendamise vajalikkusel on veel oma põhjus - kui peo lõppedes hakkad alles nõusid sorteerima, laduma ja virnadesse komplekteerima, on see külaliste jaoks ebamugav, nad tunnevad kohustust jääda appi kraamima. Sa ju ei taha oma sõprades süümekaid tekitada. 

5. Värskenda vannituba 

Vaata, et segistid ja kraanikauss oleksid puhtad, et oleks kuhu käsi kuivatada ja seepi jätkuks, pane WC-poti lähedusse varurull paberit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles