TARK TEADA ⟩ Need väiksed asjad kodu juures meelitavad vargaid ligi

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Igaüks soovib, et tema kodu oleks kindlus, kus oleks mugav ja turvaline viibida. Kuigi igaüks võib langeda ka sissemurdmise ohvriks, on võimalik selle tõenäosuse vähendamiseks ise palju ära teha.

Varuvõtme jätmine uksemati alla

Varuvõti jäetakse sageli uksemati alla, et seda oleks mugav sealt vajadusel võtta. Paraku teavad ka vargad, kui sageli uksemati alt võtme leiab, seega on see üks esimesi kohti, kust nad võtit otsivad. Kui on soov varuvõti siiski maja lähedusse jätta, tuleks see peita ära nutikamasse kohta. Ka lillepott on liiga levinud peidupaik, aga vahest on aias näiteks mõni kivi, mille alla võti peita. Vaevalt murdvaras kõiki kive ükshaaval üles tõstma hakkab.

Ajalehti täis postkast

Suur kuhi ajakirju ja ajalehti vihjab sellele, et majas pole ammu keegi käinud. Kui plaanid pikemat reisi, tasub paluda mõnel naabril või sõbral vahepeal oma postkasti tühjendada.

Lahti jäetud aken

Kuigi meeldiv oleks reisilt saabudes tuulutatud koju astuda, on akna lahti jätmine reisi ajaks loogilistel põhjustel turvarisk. Samuti võib lahtine aken probleeme põhjustada, kui vahepeal hakkab vihma sadama ja majas on puitpõrandad.

Sülearvuti laua peal

Esimese korruse akende vaateväljast võiks hoida eemal kõik väärtuslikumad nutiseadmed, sest sealt võivad vargad neid kergesti märgata. Hea mõte on panna kodust eemaloleku ajaks arvuti kappi.

Tule põlema jätmine

Osal inimestel on kombeks puhkuse ajaks majas tuled põlema jätta, kuid see võib just püüda varaste tähelepanu, sest tuled põlevad sellisel juhul ka päeval.

Muru niitmata jätmine

Kui niidad tavaliselt regulaarselt muru, ei jää kõrge rohi varastele märkamatuks. Võimaluse korral on hea idee teha naabrimehega kokkulepe: kes on kodus, niidab lisaks enda murule selle muru, kes on reisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles