OHT KODUS JA TÄNAVAL ⟩ Kindlustaja avaldab õnnetusjuhtumite peamise põhjuse

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

ERGO kindlustus registreeris möödunud aastal erakordselt palju õnnetusjuhtumeid, kusjuures enam kui pooled suurematest kahjudest tekkisid kukkumisel, näitab kindlustuse statistika.

2022. aastal registreeriti ERGO kindlustuses 1931 õnnetusjuhtumit koguväärtusega pea miljon eurot. Kui kõige suuremad tervisekahjud registreeriti möödunud aastal looma rünnaku ja silma sattunud noatera tagajärjel, siis kõige sagedasemad juhtumid on seotud palju igapäevasemate õnnetustega ehk hüppamiste ja kukkumistega.

Kukkumised leiavad aset nii tööülesandeid täites kui ka linnaruumis, kus liiklejaid lahutavad tõsistest vigastusest vaid tänavaaugud. Näiteks kaotas mootorrattur teel oleva augu tõttu tasakaalu ning murdis kukkudes rangluu ja roided. Õnnetult komistades on viga saanud ka jalakäijad – möödunud aasta suurim kukkumine lõppes kolju ja näoluude murruga ning hammaste kaotusega. Kõigi nimetatud kukkumiste puhul jäid kahjusummad 12 000 euro kanti.

Üllatavalt palju õnnetusjuhtumeid registreeritakse ka otse kodudest, kus kõige suuremad kahjud on tekkinud samuti kukkumisel. Lisaks treppidele on kukutud oma koduõuel, kus märjal murul libisedes on inimene saanud niivõrd tõsiseid vigastusi, et on pidanud pool aastat töölt eemal olema.

Kõige õnnetumad juhtumid on aga seotud veekogudega, kus kahju põhjuseks on üldjuhul inimese enda hooletus. Näiteks murdis supleja vette hüpates mõlema kanna luud ja pidi seetõttu pikki kuid töövõimetuslehel viibima. Kogukahjud ulatusid 14 000 euroni.

«Kindlustusandjana on kõige kurvemad need juhtumid, mis oleks võinud korrektse käitumisega olemata olla,» lisas ERGO õnnetusjuhtumikindlustuse portfelli juht Alice Karula, kes rõhutab algava suvehooaja eel ohutust ja teadlikku käitumist. «Õnneks näitavad hooletusjuhtumid langustrendi ja ümbritsevaid ohte osatakse paremini ette näha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles