PILK PEALE Pirita teele kerkivad uued linnavilla stiilis kortermajad

Kodu.postimees.ee
Copy
Pirita tee 28 kinnistule rajatav elamukvartal.
Pirita tee 28 kinnistule rajatav elamukvartal. Foto: Metro Capital

Pirita tee 28 kinnistule rajatakse privaatsete aedade ja lopsakate rohealadega ümbritsetud linnavilla stiilis kortermajad.

Rahvusvahelisel arhitektuurikonkursil saavutas tihedas konkurentsis esikoha mainekas Soome arhitektuuribüroo ALA Architects. Kvartalit arendava Metro Capitali tegevjuhi Ain Kivisaare sõnul toetab arhitektuurikonkursil esikoha saanud lahendus jätkusuutliku elukeskkonna kontseptsiooni ja järgib kaasaegse linnaruumi arendamise põhimõtteid.

«Võidutöös põimuvad omavahel kaasaegne ja omanäoline skandinaavialik arhitektuur, loodussõbralikud ehituslahendused ning põhjalikult läbi mõeldud ja rohelust väärtustav keskkond. See annab võimaluse rajada kestliku, tervikliku ning mitmeid lisaväärtusi pakkuva elamukvartali, kus on tulevastel koduomanikel mugav elada. Ühtlasi avaneb linnaelanikele kogu lauluväljakuga piirneva ala,» ütles ta.

Pirita tee 28 kinnistule rajatav elamukvartal.
Pirita tee 28 kinnistule rajatav elamukvartal. Foto: Metro Capital

ALA Architectsi arhitektuuribüroo kontseptsiooni järgi on alale planeeritud eristuvad murtud mahtudega linnavilla stiilis hooned kuni 300 korteriga. Planeeritavast ligi 7 hektari suurusest alast üle poole moodustab haljastus. Olemasolevaid eramuid eraldab uuest elupiirkonnast avar rohepromenaad, mis avab linnarahvale tee lauluväljakult Maarjamäe lossi ning memoriaali juurde.

Ehitiste põnev ja Eestis uudne arhitektuur loob igasse korterisse unikaalse ruumilahenduse. Hoonete rajamisel lähtutakse jätkusuutlikest ehituslahendustest ning kasutatakse kvaliteetseid, looduslähedasi ja esinduslikke ehitus- ja viimistlusmaterjale, nagu puit ja naturaalne kivi. Hoonestuse energiavarustuseks plaanitakse kasutada nii tõhusaid linnavõrke kui ka lokaalseid lahendusi. Kivisaar lisas, et uues elamukvartalis on suure tähelepanu all rohelust ja hubasust loov keskkond.

Pirita tee 28 kinnistule rajatav elamukvartal.
Pirita tee 28 kinnistule rajatav elamukvartal. Foto: Metro Capital

Pirita tee 28 kinnistule rajatav elamukvartal paikneb 7 hektari suurusel alal. Mitmeetapilise arendusprojekti käigus kerkivad piirkonda kuni 300 korterit, kaasaegne ja hubane lasteaed ning naabruskonnale eri mugavusteenuseid pakkuvad äripinnad kvartali peatänava ja promenaadi servadel. Kogu ala liiklusskeem eelistab autodele jalakäijaid ja kergliiklejaid. Majadesse on kavandatud suuremad, peredele sobivad 3–5-toalised korterid. Terviklik elamukvartal valmib mitmes etapis kümmekonna aasta jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles