GALERII ⟩ Haapsalus avatakse suvel minivillade küla

Kodu.postimees.ee
Copy

Haapsalus Suure viigi ääres avatakse sel suvel peegelmajadest koosnev Tiny Marienholmi külake. Seitsme minivilla ja kahe saunaga kompleks asub Haapsalu linnas Marienholmi poolsaarel. Ala on viimased kümmekond aastat olnud suletud, kuid avati sel kevadel avalikkusele koos piirkonna ajalugu tutvustava näitusega.

Kokku seitsmest klaasmajast koosnev kompleks ootab alates 1. juunist suvitajaid nautima kuurortlinna melu ja avaraid merevaateid. Minivillad asuvad merekaldal, merest vaid 20 meetri kaugusel. Tänu suurtele klaasseintele saab majades kogeda mereäärse elu võlu päikesetõusust loojanguni. Kahe minivilla juurde kuuluvad ka merevaatega saunad. Hoonetel on olenevalt tüübist kaks eriilmelist siseviimistluslahendust. Mõlema looja on andekas sisearhitekt Lilia Kristianson.

«Tiny Marienholm on Eesti majutusäris midagi täiesti uut. Põhimõttelt on tegemist butiikhotelliga, mis paikneb seitsmes eri majas otse mere ääres. Tänu suurepärastele vaadetele ja lähedal asuvate laidude linnurohkusele saab igast meie külalisest hobi-mereteadlane ja -ornitoloog, kel voodist tõusmata on võimalik imetleda võimsaid lindude ülelende ja Haapsalu laguuni erinevaid varjundeid. Meie juures saab võtta rahuliku aja puhkuseks, rahu ja vaikuse nautimiseks,» rääkis majade operaator, Scandium Livingu juht Hannes Tall.

Seitsmest hoonest kolm on Talli sõnul tänaseks paigas ja majutuseks avatud. Juuni lõpuks avatakse küla täielikult. «Nii saab meie juures peatuda mugavalt üksi või kahekesi, kuid alates juulist ka kuni 14-liikmelise sõpruskonnaga,» kinnitab ta.

Marienholmi poolsaar on unikaalne paik kogu Läänemeres. Pikergune poolsaar ulatub pikalt merre, kuid on samal ajal Haapsalu linna osa ja kõigist vaatamisväärsustest vaid jalutuskäigu kaugusel. Alal oli 1860ndatel oluline sadam, mis võttis vastu kuulsaid kuurortlinna suvitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles