UURING EI VALETA ⟩ Baltikumi elanikud joovad nädalas just nii mitu tassi kohvi

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Forta Researchi ja McDonald'si restoranide uuringu kohaselt joovad inimesed Baltimaades keskmiselt 15 tassi kohvi nädalas.

Keskmiselt 24 protsenti Baltimaade inimestest valib kohvi teele kaasavõtmiseks ja 16 protsenti joob hommikusöögi ajal.

Nädalasest kohvitarbimisest joovad Eesti inimesed 2,4 tassi kohvi päevas tavalisel tööpäeval ja 2,1 tassi kohvi tavalisel nädalavahetuse päeval. Balti riikides tehtud uuring näitab, et nii lätlased kui ka eestlased eelistavad kodus või kontoris olles enamasti kohvi piimaga (56 protsenti Lätis, 62 protsenti Eestis) ning leedukate meelisvalik on tavaline must kohv (50 protsenti).

Tulemuste põhjal joovad Eesti inimesed McDonald'si restoranides või McCafe kohvikutes kohvi hommikusöögi ajal (45 protsenti) või tellivad tee peale kaasavõtmiseks (39 protsenti).

Uuringu tulemuste põhjal on eestlaste seas kolm populaarseimat kohvijooki kaasavõetava kohvi puhul cappuccino (42 protsenti), caffe latte (42 protsenti) ja must kohv piimaga (35 protsenti).

«Nähes, et kodus jäädakse traditsioonilisemate kohvitüüpide juurde, nagu must kohv ja kohv piimaga, näeme, et inimestele meeldib väljas olles end premeerida erilisemate jookidega, mida nad kodus ise valmistada ei saa või ei oska,» kommenteerib turundusdirektor.

Üldiselt on kohvi joomine emotsionaalsel tasandil seotud peamiselt just premeerimise, vaimse puhkuse ja vajadusega tunda end lõõgastunult. Tavaliselt nauditakse seda koos millegi magusa või soolase suupistega. Hoolimata mitmetest kohvivalikutest ja maitsevõimalustest on palju tegureid, mida enne kohvi valimist arvesse võtta. Eesti vastajad tunnistavad, et kohvi valimisel on peamised tegurid hea järelmaitse (86 protsenti), värskus (75 protsenti) ja värskelt jahvatatud kohvioad (76 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles