Kooli lõppu võib tähistada sõprade-klassikaaslaste seltsis ühise kokkamise ja söömaajaga. Kirju-kihiline salat, kärme tortiljapitsa või mõne tunniga mahlakaks praavitatud küpsisetort ei murra kellegi konti.
Tellijale
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Lapsed köögis: kuidas teha tortiljast kärmet suvepitsat?
Mäletan, kuidas keskkooli lõpuklassides pinginaabri ja söögihuvilisemate sõpradega tollast moeröögatust jäätisetorti küpsetasime. Jäätis ja ahju?! Tundus algul uskumatu, kuid piisavalt intrigeeriv, et katsetada. Pealegi polnud Nõukogude aja lõpuaastate kasinates toiduoludes alati sobivat jäätistki võtta. Ent muidu oli asi lihtne ja töötas täiuslikult: ümmargune tordibiskviit, moos ja suvel ka marjad kahe biskviidikihi vahele ja peale, siis läks tordile kiht pulga- või topsijäätise kangidest ja suhkruga tugevaks vahuks löödud munavalge. Lõpuks panime selle kiirelt võimalikult kuuma ahju. Kui munavalgevaht sai kergelt pruuni jume, tuli maius kärmelt ära süüa.