UNUSTA KEMIKAALID ⟩ 5 taskukohast moodust kärbeste peletamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tüütud kärbsed pressivad end sisse igast pilust ja praost. Siin on viis moodust, kuidas sellele pidur peale panna.

Maitsetaimed

Tuleb välja, et kärbsed pelgavad basiilikut ja piparmünti. Suurepärastel maitsetaimedel on sedavõrd tugev aroom, et see peletab tüütud kärbsed lennu pealt eemale. Aknalauale või uste lähedusse paigutatud maitsetaimi ei salli ühtlasi mitmed närilised, sääsed ja ka sipelgad.

Vänge äädikas

Äädikas on vastukarva paljudele. Võid näiteks tilgutada paar tilka äädikat kuumale pliidiplaadile, selle lõhn levib kohe üle kogu korteri ja hoiab kärbsed kenasti ohutus kauguses, kirjutab The Mirror.

Toit laualt ära

Sooja ilmaga kipuvad toiduained kiiremini riknema, mispärast on paslik prügi tihedamalt välja viia. Jälgi, et lauale seisma jäänud toit oleks alati kinni kaetud ning et kõik prügikastid oleksid tihedalt suletud.

Pese nõud

Nõude puhul kehtib sama loogika, mis toiduga: ära jäta määrdunud nõusid ripakile, kuna need vaid meelitavad kärbseid ligi. Tüütud putukad võivad levitada sadu baktereid, kellest nii mõnedki võivad põhjustada ka haigusi.

Võrk akna ette

Aknale paigaldatud võrk on ilmselt üks kiiremaid ja efektiivsemaid mooduseid kärbeste peletamiseks. Lisaks saad akna muretult lahti hoida, ilma et peaksid muretsema kärbeste pealetungi pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles