ROHENÄPUD SOOVITAVAD ⟩ Väga hea põhjus, miks oma aiatööriistad liiva sisse pista

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Aiatööriistade kasutusea pikendamiseks soovitavad asjatundjad need liiva sisse hoiule jätta. 

Aianduseksperdid soovitavad aiatööriistu otsapidi liivapanges hoida, et need kauem säiliksid ja ei roostetaks. Liiva sisse võiks veel törtsu mootoriõli kallata, kirjutab kodu- ja sisustusportaal Ideal Home.

«Aiatööriistade väär hoiustamine võib põhjustada juba tekkinud probleemide, näiteks rooste, süvenemist. Odav, lihtne ja tõhus viis tööriistade hoiustamiseks ja kaitsmiseks on nende hoidmine liiva ja õliga täidetud ämbris,» ütlevad Toolstationi eksperdid. Õli doseerimisel on paslik usaldada oma sisetunnet ning jälgida, et liiv ei muutuks liialt rasvaseks või märjaks. 

«Veenduge, et tööriistade metallosad oleksid korralikult liiva sees, et need oleksid korralikult kaitstud. Kui tööriistadel on puidust käepidemed, soovitan neid igaks juhuks õlitada, et vältida puidu lõhenemist või kuivamist,» soovitas osavnäpp Tim Warren.

Toolstationi eksperdid lisavad, et hoiustamisnippi on paslik kasutada vaid selliste tööriistade puhul, milledel ei ole liikuvaid osi, näiteks labidad ja kühvlid. Samuti tuleb olla ettevaatlik värvitud pinnaga tööriistade puhul, kuna väikesed liivaterakesed võivad neid kahjustada. Kriimustustest ei ole muu hulgas pääsu ka sileda või läikiva pinnaga tööriistadel. 

Asjatundjad panevad südamele, et liivas hoiustamise nipp kehtib vaid korralike ja kahjustamata tööriistade puhul. Juba roostetama hakanud abivahendeid see ei säästa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles