SUUR VIGA ⟩ Mõjuv põhjus, miks ei tohiks mune külmiku ukseriiulil hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Külmkappide ustel olevad munarestid ei pruugi suurte temperatuuri muutuste tõttu just kõige parem hoiukoht olla.

Pea kõikidel tänapäeva külmkappidel on uste sees spetsiaalne munarest, andes tarbijale märku, et just see koht on sobivaim kanamunade hoidmiseks. Ukse tihedast avamisest ja sulgemisest tingituna pole neil riiulitel paraku just kõige ühtlasem temperatuur, kirjutab news.com.au.

Temperatuuri kõikumine paneb munad kiiremini riknema. Iga kord kui külmkapiukse avad, on oht munakoores mikropragude tekkimiseks.

Selleks, et vältida munade riknemist ja teiste toiduainete saastumist, soovitavad asjatundjad panna munarest külmkapi põhiriiulile, kus temperatuur on kõige külmem ja ühtlasem. Samuti ei tuleks mune hoida toore liha ega tugeva lõhnaga toiduainete kõrval, kuna munad võtavad hõlpsasti nende maitse ja aroomid külge.

Aga kus säilitada keedetud muna?

Keedetud mune ei tohi säilitada toatemperatuuril. Kuigi muna on kuumtöödeldud, ei saa kunagi anda pead, et kõik potentsiaalselt kahjulikud mikroobid selle käigus hävisid. Toatemperatuuril paljunevad mikroobid kiiresti ning muna rikneb. Keedetud mune tuleb säilitada külmikus. Kui muna on koorimata, siis tuleks see asetada külmakambri keskele, kus temperatuur on kõige stabiilsem. Muna ei pea pistma kuskile karpi, vaid need võivad olla katmata munarestil. Kooritud mune tuleb aga hoida õhukindlas kotis või karbis, et külmikus lendlevad osakesed (näiteks lõhnaosakesed) keedetud muna ei rikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles