Kaks aastakümmet Helsingi kesklinnas tegutsenud Nokka restoran on järjekindlalt oma asja ajanud. Looduslähedane «metsast lauale» filosoofia on siin sügavalt juurdunud ning restoran peab ennastki selle teerajajaks.

Nokka menüü võib liigitada uus Põhjala köögi alla. Kahetuhandetate esimeses kümnendis hoo sisse saanud liikumine astub traditsiooniliselt kulinaaria kõrgliigasse paigutatud rahvusköökide kandadele, tuues esile põhjamaise toorme ja selle eripärad. 

Tõestuseks selle toiduvoolu edust on terve rida Michelini tärnidega üle kallatud restorane nii Rootsis, Norras, Taanis kui Soomes. Ühte neist, Kopenhagenis asuvat Nomat, peetakse lausa maailma parimaks ning selle juhti Rene Redzepi geeniuseks. Nokkal ühtegi tärni ette näidata ei ole, kuid väärt kohana on restoranigiid selle välja toonud. Kaasas olnud kohalikudki kirjeldasid Nokkat ülivõrdes.

Kommentaarid
Copy