ETTEVAATUST Noorte seas populaarne toode on kui tiksuv pomm

Kodu.postimees.ee
Copy
Ühekordse e-sigareti plahvatuse tagajärg.
Ühekordse e-sigareti plahvatuse tagajärg. Foto: SWNS / Scanpix

Noorte seas populaarsed ühekordsed e-sigaretid ei ole mitte ainult tervisele ja keskkonnale kahjulikud, vaid võivad ka ohtliku õnnetuse põhjustada.

Täpselt nii juhtus juuni algul ühes Kagu-Londoni korteris, kus ühekordne e-sigaret lahvatas voodil lebades põlemas, vahendab SWNS. Korteris elav 29-aastane Dom oli juhtunust arusaadavalt šokeeritud. Suitsuandurit kuulis ta rõdul olles ja arvas esmalt, et heli tuleb kuskilt mujalt. Õnneks piirdus kahju sel korral ainult rikutud voodilinade ja -raami ning madratsiga. 

Ühekordsete e-sigarettidega on õnnetusi juhtunud ka Eestis. Näiteks kirjutas eelmisel aastal Lõuna-Eesti Postimees, kuidas kooli tualetis e-sigaretti tõmmanud poisid käivitasid päästealarmi ja evakueerimise. Direktori sõnul käivitus tuletõrje turvasüsteemi häire ja kõik koolis olijad evakueerusid hädaolukorra plaani alusel kooli hoovi. Paari minuti jooksul jõudis kohale ka päästeameti ekipaaž. Keegi juhtunus viga ei saanud – pääseti ehmatusega.

Veel saab välja tuua 2021. aasta septembris aset leidnud õnnetuse Narva Astri keskuse parklas, kus lahvatas põlema autos laadinud e-sigaret. Kohale kiirustanud päästjad kustutasid masina salongi ning hoidsid ära tule leviku lähedal asuvatele sõidukitele. 

E-sigarettide ja nende mõju kohta loe lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles