ÕNNESEEN 50 euro eest vana tooli soetanud mees teenis selle müügiga korteri hinna (2)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Mis on sinu parim leid vanakraamipoodidest?
Mis on sinu parim leid vanakraamipoodidest? Foto: Video kuvatõmmis

Justin Miller tegi ilmselt elu parima tehingu, kui soetas endale Facebooki Marketplace'ist 50 euro eest vana nahktooli.

Kulunud ja rebenenud vana nahktool osutus tõeliseks aardeks. Miller kirjeldab nüüd üksikasjalikult TikTokis selle mööblitüki ostu- ja müügilugu.

Los Angeleses elav sisekujundaja uurib tihti Facebooki turuplatsi rakendust, et leida soodsaid sisustusdetaile ja haruldasi mööblitükke, mille otsa võib seal aeg-ajalt komistada.

«Kui ma tooli esimest korda nägin, meeldis mulle naha värv ja ma arvasin, et sellel on tõesti huvitav kuju, nii et tahtsin selle kohta rohkem teada saada,» rääkis 33-aastane Miller neljapäeval ajalehele The Post.

Mees tunnistab, et ta pole ekspert, kuid on aru saanud, et tal on hea silm, ja tundus, et tool on katsetamist väärt. Räbaldunud nahk tooli istmel teda ei heidutanud, sest ta teab enda sõnul parimaid sadulseppi ja restauraatoreid, kes suudavad ja suutsidki naha nii korralikult taastada, et see näeb välja täiesti veatu.

@miztermiller Can’t believe I just found this amazing designer chair on Facebook Marketplace for $50! Could be worth $100,000 🙃 #homedecor #interiordesign #diy #homerenovation #thrifted #vintage #thrifthaul #facebookmarketplace #antiques ♬ love nwantinti (ah ah ah)

Selgus, et tegu on antiikse Taani tooliga, mis väidetavalt pärineb umbes 1935. aastast. Selle eest makstakse oksjonimajades olenevalt naha toonist ja seisukorrast kümneid tuhandeid eurosid.

Kuid Miller sai rohkem, kui ta lootagi julges: õnnelik uus omanik maksis oksjonil tooli eest haamrihinna 85 000 eurot ja hiljem veel 22 000 eurot. Kokku maksis tool 107 000 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles