SÄÄSKEDEST PRIIKS Kodused lõhnad, mis tõrjuvad sääsed otsekohe

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Kauaoodatud puhkuse ja ilusa suveilma võivad sääsed kiiresti ära rikkuda. Teisalt võib panna liiga palju sääsetõrjevahendit pea valutama. Leidub aga looduslikke ja meeldivaid aroome, mis tüütud olendid tõhusalt minema peletavad.

Sääskedega võitlemine näib justkui lõputu probleemina. Tuleb aga välja, et on olemas lõhnad, mis sääskedele huvi ei paku, vaid peletavad nad pigem eemale.

Lavendel

Lavendel on kena ürdiaiataim, millel on väga meeldiv lõhn. Peale ilu ja meeldiva lõhna on taime suurepärane omadus ajada minema kõik verejanulised sääsed. Piisab mõnest tilgast lavendliõlist, et sääsed sinu vastu enam huvi ei tunneks.

Piparmünt

Piparmünti leidub peaaegu igas kodus, mistõttu ei nõua sääsepeletuskatse suuremat pingutust. Purustage lehed ja hõõruge neid seejärel vastu nahka. Hiljem olete sääskedest prii ning avaldate teistele muljet oma loodusliku «parfüümiga».

Kaneel

Seda laialt levinud vürtsi armastavad paljud. Kahjuks aga pelgalt kaneelirulli söömisest ei piisa, et sääskedele tuul alla teha. Tuleb osta kaneeliõli ja segada kokku lahus. Seejärel saab lahust tilgutada kehale, riietele või kasvõi juustesse.

Küüslauk

Küüslauk on imeline taim, mis võib peletada nii baktereid, lähedal olevaid inimesi kui ka sääski. Kuna küüslaugul on väga tugev lõhn ja maitse, ei pea seda kuhugi määrima, vaid piisab tavalise toidu söömisest, mille sees on natukene küüslauku. Sääsk saab väga hästi aru, kes on küüslauku söönud ja kes mitte.

Allikas: End Mosquitoes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles